Öğretmenler kitap yazmaya gidince dersler boş kaldı!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 09:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde görev yapan 14 müzik öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kitap yazmak için çağrılınca öğrenciler ortada kaldı. Öğrenciler ve veliler isyanda...

TAHSİN AKSU İstanbul

Türkiye'nin ilk Anadolu güzel sanatlar lisesi olan, Kadıköy'deki Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde aktif olarak görev yapan 20 müzik öğretmeninden 14'ü, MEB tarafından ders kitabı yazmak amacıyla komisyona çağırıldı. Okulda sadece 6 müzik öğretmeni kalırken, derslerin çoğu boş geçmeye başladı.

'Motivasyonumuz bitti'

Uygulamaya tepki gösteren veliler, "Zaten müzik bölümündeki mevcut öğretmenlerden dördü, çeşitli nedenlerle derse giremiyordu. 14 öğretmen daha çekilince derse girecek öğretmen kalmadı. Müzik bölümünde eğitim durdu" dedi.

Öğrencilerden B.A. gözyaşları içinde öğretmenlerinin geri dönmesini isteyerek, "Biz müziğe ve sanata hayatımızı bağladık. Geleceğimizi sanatla belirledik. Üniversite sınavının stresiyle uğraşırken, öğretmenlerimizin en ihtiyaç duyduğumuz zamanda başka görevlere verilmesi umudumuzu ve motivasyonumuzu yok etti" dedi.

Okul yönetiminden bir yetkili de olayı doğrulayarak, konuyla ilgili velilerden çok sayıda şikâyet aldıklarını ancak kararın MEB'e ait olduğunu söyledi.

Sınavda usulsüzlük yapılmıştı

Türkiye'nin ilk, İstanbul'un da tek Anadolu güzel sanatlar lisesi olma unvanını taşıyan okul, 2003'te de yetenek sınavında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Lisenin resim bölümüne giriş sınavına katılan 124 öğrenciden 19'unun notuyla oynandığı tespit edilmişti.

Sınava giren öğrencilerden bazılarının 40'lık barajı aşmış gibi gösterildiği, bazılarının da notunun düşürüldüğü ortaya çıkmıştı. Olaya tepki gösteren veliler, mahkemeye başvurarak şikâyetçi olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber