3 başkan eskiten özel kalem müdiresinin saltanatı sona erdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

12 Eylül sürecinde kurulan Yükseköğretim Kurulu'nda yıllarca özel kalem müdireliği yapan Gülsüm Baskan görevden alındı. Sürpriz gelişme Prof. Özcan ile başlayan yeni dönemin habercisi şeklinde yorumlandı.

ERDOĞAN Teziç'in görev süresinin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atanan Prof. Yusuf Ziya Özcan, Özel Kalem Müdüresi Gülsüm Baskan'ı görevden aldı. YÖK'teki görevine İhsan Doğramacı'nın başkanlığı sırasında yani bundan 26 yıl önce sekreter olarak başlayan Baskan, özel kalem müdürlüğüne kadar yükseldi. Baskan, bu süre içinde profesör unvanı bile aldı. Özel kalem müdürlüğü ve öğretim üyeliği görevini aynı anda yürüten Baskan'ın, ders vermeye YÖK'teki makam aracıyla gitmesi eleştiri konusu olmuştu. Doğramacı'nın yanı sıra Kemal Gürüz ve Erdoğan Teziç ile de çalışan Baskan'ı bugüne kadar kimse görevden alamadı. Ta ki yeni Prof. Özcan'a kadar. Göreve yeni atanan Özcan'ın ilk icraatlarından biri olarak YÖK'ün demirbaşlarından Baskan'ın görevden alması yeni dönemin habercisi olarak yorumlandı.

YERİNE ALTI ATANDI

HACETTEPE Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri döneceği öğrenilen Baskan, görev süresince birçok üniversitede derslere girdi. YÖK'ün yeni Başkanı, Baskan'ın yerine TÜİK'de görev yapan Rasık Altı'yı getirdi. Özcan'ın, göreve geldiği günlerde YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar, başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber