30 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Aralık 2007 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN ULUSA SESLENECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Ulusa Sesleniş? konuşması yapacak ve gündemdeki konuları değerlendirecek. (Saat:20.00)

-MHP ?UYUMLU? MUHALEFETE 2008'DE DE DEVAM EDECEK

-22 Temmuz seçimlerinin ardından AKP'ye cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği destekle eleştirilen MHP, 2008'de de ?uzlaşmacı ve hoşgörülü? bir muhalefet anlayışı sergileyecek. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, partisinin muhalefetinin öncelikle ?milli görüş? karakterli olacağını belirterek ?ülkemizin bölünmez bütünlüğüyle ilgili konularda ödün vermeyiz. Ancak 2008 yılında da ülke sorunlarıyla ilgili sorumlu, uzlaşmacı, hoşgörülü bir muhalefet örneği sergileyeceğiz? dedi.

-YARGITAY'DAN "İNSANLIK" YAPAN SAVCIYA BERAAT

-Yargıtay 4. Ceza Dairesi, hiçbir menfaat olmaksızın insani davranarak, kendisine verilen yetkiyi kullanan Başsavcı hakkında açılan "Görevde yetkiyi kötüye kullanma" davasında "beraat" kararı verdi.

-Mal beyanında bulunmamak suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınan kanser hastası sanığı, ertesi gün borcunu ödemesi şartı ile ilçe belediye başkanına teslim eden Savcı hakkında "görevde yetkiyi kötüye kullanma" suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. Savcının verdiği süre içerisinde borcunu ödeyen sanık, üç ay sonra vefat etti. Savcı ise Yargıtay'da yargılanmaya başladı. Yargıtay, ?Kamu zararı ya da kişilere haksız kazanç sağlanması öğelerinden hiçbirisi gerçekleşmemiştir? diyerek savcının beraatına karar verdi.

-MÜZİK DERSİ AÇMAYAN MÜDÜRE SORUŞTURMA İZNİ YOK

-Müzik öğretmeni hakkında öğrencileri müzik dersine zorladığı gerekçesiyle soruşturma açılmasıyla gündeme gelen Fatih Kız Lisesi'nin müdürü hakkında müzik dersi açmayarak öğretmeni mağdur ettiği gerekçesiyle soruşturma açılması istemi reddedildi. Karada bir gerekçe belirtilmedi.

-Kamuoyuna, ?Müzik Eğitimi Tartışmasında Fazıl Say'ı Haklı Çıkaracak Soruşturma? olarak yansıyan olayda, öğrencilerin müzik dersi istediklerine dair dilekçe vermesi üzerine öğretmen Akdemir hakkında soruşturma açılmıştı. Akdemir'e ikinci bir soruşturma da imzasız bir ihbar mektubunun ardından başlatılmıştı.

-?2008 BORSA'DA EN DALGALI YIL OLACAK?

-ANKA'ya konuşan uzmanlar, uluslararası piyasalardaki gelişmelerden doğrudan etkilenen Türkiye'de önümüzdeki dönem için öngörülen reformların ivedilikle yaşama geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ?2008 yılı Borsada görebileceğimiz en dalgalı yıl olacak? uyarısında bulundu.

-2007 yılını ABD'deki mortgage krizinin gölgesinde geçiren piyasalarda oyuncular 2008'de temkinli duruşunu korumaya çalışacak.

-GIDA SANAYİ 2008'DEN UMUTLU

-SETBİR Başkanı Erdal Bahçıvan, bu yılın gıda sektörü açısından ?kötü? geçtiğini belirterek, ?2008'de kuraklığın 2007'deki kadar sıkıntılı olmayacağına yönelik beklenti içindeyiz. 2007'de gıdayı ciddi derecede etkileyen genel durgunluğun 2008'de geçeceğini umuyoruz. 2008, sektör açısından daha iyi bir yıl olacak? dedi.

-HAZİNE 2008'DE 107 MİLYAR YTL BORÇ ARAYACAK

-2008 yılında 130.8 milyar YTL'si iç, 18.9 milyar YTL'si dış olmak üzere 150 milyara yakın borç geri ödemesi gerçekleştirecek Hazine, 91.6 milyarı iç, 15.3 milyarı da dış olmak üzere toplam 106.9 milyar YTL tutarında yeni borçlanmaya gidecek.

-Hazine geri ödemeler için gerekli kaynağın kalan bölümünü faiz dışı fazla ve özelleştirme gelirleri gibi borçlanma dışı kaynaklarla karşılamayı planlıyor.

-İSTANBUL BOĞAZI TÜP GEÇİŞİ İHALESİ 15 OCAK'TA YAPILACAK

-İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi ihalesi 15 Ocak'ta yapılacak. Proje ile ekonomiye yılda yaklaşık 125 milyon dolarlık katkı sağlanması planlanıyor.

-KAÇAK ÜNİVERSİTE MEĞER YABANCI DİL KURSUYMUŞ

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün suç duyurusunda bulunduğu Alfred Üniversitesi'nin yapılan araştırmalar sonucunda yabancı dil kursu olduğunun anlaşıldığını bildirdi. Çelik, Alfred üniversitesinin, uzaktan eğitim programına Türkiye'den kayıt olmuş öğrenciler için ABD'den gelen rektör yardımcısının da katılımıyla takviye kursları verdiğini kaydetti.

-MEB, MESLEK LİSESİ YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

-Sanayi kesiminin ara eleman ihtiyacı nedeniyle sık sık gündeme getirilen meslek liseleri ile ilgili yatırımlar artarak sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl bin 364 meslek lisesi dersliği yapacak.

-TAŞINABİLİR OKULLAR BİRER BİRER BİTİYOR

-İlk taşınabilir okulun açılışı geçtiğimiz ay yapılmasına karşın, 17 adet okulun da kurulumu tamamlandı. MEB, 43 okulun montajını da bitirmek üzere. 2008 yılı sonuna kadar 230 okulun yapımı tamamlanmış olacak.

-TÜRKİYE'NİN ÇOCUK KARNESİ HALA ZAYIFLARLA DOLU

-Çocuk Vakfı'nın 2007 için hazırladığı ve Türkiye'de çocuk sorunlarının dile getirildiği Türkiye karnesi, aile ve çocuk, anne ve çocuk sağlığı, eğitim, yoksulluk, güç koşullardaki çocuklar, çocuk ihmali ve istismarı, çocuk hakları yargılamadaki çocuklar alanlarında yaşanan sorunların her geçen yıl derinleştiğini ortaya koydu.

-KADIN ÖRGÜTLERİ SIĞINMA EVİ AÇMAYAN BELEDİYELERE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

-Kadın örgütü Mor Çatı avukatı Esra Baş, belediyelere sığınak açmaları konusunda yazılı başvuruda bulunulacağını belirterek, sığınak açma zorunluluğunun yerine getirilmemesi durumunda ise, yasal yollara başvurulacağına söyledi.

-Baş, kadın ve çocukları şiddetten uzaklaştıramayan, güvenliğini sağlayamayan devletin, uluslararası taahhütlerine de aykırı davranmış olduğunu belirterek, ?Devlet, şiddet uygulayan erkek kadar bu durumumdan sorumludur ve suç işlemektedir? dedi.

-KAMER Yönetim Kurulu Başkanı Mehtap Kızılkan, belediyeleri uyarmak amacıyla, 8 Mart'ta Türkiye'nin her yanında eylemler düzenleyeceklerini bildirdi.

-?FENERBAHÇE-TAPINAK ŞÖVALYELERİ MAÇI? AVRUPA PARLAMENTOSUNDA

-Milan takımının İstanbul'da üzerinde haç bulunan formayla sahaya çıkıp Fenerbahçe'yi 3-0 yenmesi sonrası ?Tapınak Şövalyelerine? kadar uzanan tartışmalar Avrupa Parlamentosu'na sıçradı, İtalyan vekil Borghezio ?Türkiye futbolda fair play'e uyması için uyarılmalı? önerisi de içeren bir soru önergesi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber