Ankara'da park halindeki minibüs kundaklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde ard arda gerçekleşen araç kundaklama eylemleri Ankara'ya da sıçradı. Başkent'te de akşam saatlerinde park halindeki bir midibüs kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşe verildi. Kundaklanan midibüs itfaiye ekiplerinin zamanında yaptığı müdahale ile tamamen yanmaktan kurtarıldı. Eylemini gerçekleştiren zanlı veya zanlılar olay yerinden kaçmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre olay, Etlik Kardeşler 6. Cadde pazar yerinde meydana geldi. Park halinde bulunan Yakup Taş'a ait 06 YPF 38 plakalı midibüs, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sağ arka camı kırılıp içeriye yanıcı madde atılmak sureti ile ateşe verildi. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Zanlı veya zanlılar ise olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Koltukları ve taban kısmı alev alan minibüs, itfaiye ekiplerinin zamanında yaptığı müdahale ile kontrol altına alındı.

Midibüsün yaklaşık 10 metre ilerisinde kundaklamada kullanıldığı öne sürülen sprey kutusu bulundu.

Çevrede inceleme yapan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.


Bahçelievler'de bir minibüs kundaklandı

Bahçelievler'de bir minibüs benzin dökülerek yakıldı. Kadıköy'de ise park halindeki eski bir miibüs yandı. Yangının kundaklama sonucu çıktığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Bahçelievler Yenibosna Çobançeşme Mahallesi Fatih Caddesi Uludağ Sokak'ta park helindeki Fevzi Çakmak'a ait 34 TDA 61 plakalı minibüs kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Şahısların bir kaç aracı yakmak için benzin döktükleri ancak vatandaşların çabası ile diğer araçların olay yerinden çekildiği öğrenildi. Yanan minibüs, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Olaydan sonra polis ekipleri, failleri yakalamak için ara sokaklarda arama yaptı.

Minibüsün sahibi Fevzi Çakmak, minibüsü yakanları görmediğini, yangını komşularından öğrendiğini söyledi. Çakmak, "Benzin dökerek ateşe vermişler." dedi. Yangını farkeden vatandaşlar ise yere benzin döküldüğünü, diğer araçları yanmaktan son anda kurtardıklarını ifade etti.

Öte yandan Kadıköy Yeldeğirmeni Karakurt Sokak'ta da park halindeki bir minibüs yandı. Polis kundaklama olabileceği ihtimali üzerine bölgede arama yaptı. Polisin incelemelerinde kundaklamaya ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber