31 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Aralık 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE YENİ YILI KARŞILIYOR

-Türkiye, siyasal ve sosyal alanda önemli gelişmelerin yaşandığı 2007 yılını uğurluyor, 2008'e merhaba diyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yeni yılı Ankara'da karşılayacak. Liderlerin, 2008 yılına ilişkin mesajlar yayınlaması bekleniyor.

-Milli Piyango İdaresi'nin 2008 Yılbaşı özel çekilişi gerçekleştirilecek. Çekilişler, TRT'nin yayın akışı içerisinde aralıklarla yapılacak. 25 milyon YTL'lik büyük ikramiyenin çekilişi ise, 2008'in ilk dakikalarında gerçekleştirilecek.

-Vatandaşların yeni yıla huzurlu ve güvenli şekilde girebilmeleri için, Türkiye genelinde başta emniyet olmak üzere, valilikler ve yerel yönetimler geniş tedbirler aldı. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere, yeni yıl kutlamalarının sokağa taşınması beklenen illerde güvenlik önlemleri artırıldı.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN MUHAFIZ ALAYINA ZİYARET

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayını ziyaret edecek. (Saat: 11.50)

-ÇALIŞMA BAKANI ÇELİK'İN KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma hayatı muhabirleriyle kahvaltılı toplantı yapacak. Toplantı, Sosyal Güvenlik Kurumu Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. (Saat: 10.00)

-BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.30)

-CHP'DE DEMOKRATİK DEĞİŞİM HAREKETİ MUHALİFLERİ ANKARA'DA BULUŞTURUYOR

-CHP'de Demokratik Değişim Hareketi ?CHP'nin üretken kadrolarla iktidara gelmesi özlemi içinde ve bu amaçla CHP'de büyük bir yenileşme ve değişim arayışı içinde bulunan? tüm kişi ve grupları 5 Ocak 2008'te Ankara'da düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantıyla bir araya getiriyor.

-AKP VE CHP ?ÇANKAYA? İÇİN KOLLARI ŞİMDİDEN SIVADI

-AKP ve CHP arasında 2009'da yapılacak yerel seçimler öncesinde yarış şimdiden kızıştı. Başbakan Erdoğan'ın özellikle alınması istediği ilçelerden biri olan Çankaya için, her iki partinin kurmayları nabız yoklamaya başladı. AKP'nin, Alevilerin oy yoğunluğunu da dikkate alarak, Alevilerden de oy alabilecek bir isim üzerinde durduğu belirtilirken, CHP'de kurultay sonrasında oluşacak yeni yönetimin belirleyici olacağı kaydedildi.

-MECLİS 2008 YILINDA HEM YOĞUN ÇALIŞACAK, HEM ÇOK TARTIŞACAK

-2008 Yılında dünyanın gözü Meclis'te olacak. Anayasa değişecek. TCK'nın tartışmalı 301. maddesi yeniden düzenlenecek. Terörle Mücadele kapsamında TCK'nın 221. maddesi esneyecek. Yürürlüğü 3 kez ertelenen Sosyal Güvenlik Yasa Reformu Meclis gündeminde. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ?laiklik zedelenir, kadrolaşma olur? diyerek Meclis'e iade ettiği Vakıflar Kanunu, 22. Dönem Meclis'te CHP'nin şiddetle karşı çıktığı ve yasalaşmasına engel olduğu Yargıtay Kanunu da Meclis'te 2008'in ilk gündem maddeleri olacak. AKP, geçen dönem komisyonlar ve Genel Kurul gündemine alınmayan tartışmalı vetolu kanun tasarılarını 2008'de Meclis gündemine almayı planlıyor.

-VATANDAŞLIK KANUNU YENİDEN DÜZENLENİYOR

-Türk vatandaşlığının kaybettirilmesinin nedenlerini yeniden belirleyerek sınırlamalar getiren, ?Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı? bu hafta İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek. Avrupa Vatandaşlık Sözleşmesi'nin, "Vatandaşlığa ilişkin kuralların cinsiyet, din, ırk, renk ya da ulusal veya etnik köken açısından ayrımcılık oluşturan farklılıklar içermez" hükmünün de göz önünde bulundurularak hazırlanan tasarı, Türk vatandaşlığının kazanılmasında, prensip olarak soy bağının esas alınmasını öngörüyor.

-MECLİS ?MARKO PAŞA? OLMAYA DEVAM EDİYOR

-Meclis, her dönem olduğu gibi yine vatandaşın umut kapısı oldu. Dertlerine çare bulamayan vatandaş son umudunu, Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvurarak bulmaya çalışıyor. Meclis'in Dilekçe Komisyonu'na gelen dilekçeler arasında, kızına tecavüz edilen babadan, islam törelerine uygunluğunu kaybedip işten atılan imama, su yüzünden çıkan kan davasına kadar yüzlerce başvuru var.

-BUSINESS TRAVEL DERGİSİ THY'Yİ ?TÜRK LOKUMU? DİYE TANITTI

-ABD'de yayınlanan ve tüm dünyada satılan iş ve seyahat dergisi olan Businnes Travel, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'le yaptığı röportajın yer aldığı sayısında, THY için ?Türk Lokumu? ifadesini kullandı.

-2008 YILINDA MEB'İ 21 SINAV BEKLİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl 21 sınav yapacak. Bu sene ilk kez yapılacak Seviye Belirleme Sınavı 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılırken, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ise 8 Haziran 2008 tarihinde yapılacak.

-SAĞLIKÇILAR İÇİN ?2007'NİN HAYAL KIRIKLIĞI? YÜZDE 2+2'LİK ZAM

-Sağlıkçılar için ?2007 yılının hayal kırıklığı? kamu çalışanlarına verilen yüzde 2+2'lik zam oldu. Sağlıkçılar, 2007 yılında hastanelerde en çok şiddet olaylarından rahatsız olurken, onlara göre 2008 yılında öncelikle çözülmesi gereken sorun ise terör.

-TÜRKİYE 2008'DE GÜNDE 153 MİLYON YTL FAİZ ÖDEYECEK

-2008 yılı bütçesine konulan 56 milyar YTL faiz ödeneği aşılmazsa, 2008'de günlük ortalama faiz ödemesi 153 milyon 425 bin YTL'ye gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber