Turist, Türk polisini nasıl tanıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Havalimanı'nda görev yapan polis memurlarına yönelik düzenlenen hizmet içi eğitime katılan turizmciler, turistlerin ''Türk Polisi'' hakkındaki düşüncelerini anlattılar.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen hizmet içi eğitimde, Antalya Havalimanı'nda görevli polis memurlarına, polis etiği, halkla ilişkiler, beden dili, mesleki teknik yazışma, yakalama, ifade alma Kabahatler Kanunu, Pasaport Kanunu, vize mevzuatı, Şengen Vizesi gibi konularda hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.

Havalimanı Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tonbul, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin 40'ar kişilik gruplar halinde yaklaşık 10 gün süreceğini ve bu süre içinde havalimanında görev yapan polis memurlarına turistlerin Türk polisi hakkındaki izlenimlerinin de anlatılacağını belirtti. Bu amaçla turizmcilerden yardım istediklerini belirten Tonbul, turizm örgütlerinin temsilcilerinin eğitimde turistlerin emniyet mensuplarına ilişkin kendilerine aktardıkları görüşleri anlatacaklarını dile getirdi. Cemil Tonbul, ''Bu eğitim çalışması sırasında hizmet ettiğimiz, bir anlamda müşterimiz olan turistlerin hakkımızdaki izlenimlerini öğrenmek istedik. Sonuçta turistlerin bir ülkede ilk ve son gördüğü kişi polis memuru. Turistlerin ülkemizde yaşadıkları güzel tatilin ardından bir sorun yaşamadan havalimanından ayrılmalarını çok önemsiyoruz'' dedi.

-SAHTE EVRAKLA GİRMEYE ÇALIŞAN 132 KİŞİ-

Antalya Havalimanı'nda görevli polis memurlarının başarılı çalışmalarıyla göz doldurduğuna da değinen Cemil Tonbul, pasaport ve vize sahteciliğinde büyük başarı yakalandığını bildirdi. Tonbul, yaz sezonunda ayda yaklaşık 10-15 turistin sahte pasaport veya sahte vize ile yakalandığını belirterek, ''bu yıl ülkemizden yurt dışına çıkan yaklaşık 7 milyon 650 kişiden sadece 5'i giriş yaptığı ülkede sahte vize veya pasaport ile yakalanarak geri döndü'' diye konuştu. Tonbul, bu yıl sahte evrakla ülkeye giriş yapmak isteyen 132 kişi yakalandığını, 615 kişinin de çeşitli sebeplerle sınır dışı edildiğini belirterek, özellikle aşırı alkollü ve çevresine zarar veren kişileri kesinlikle ülkeye sokmadıklarını, bu kişileri hemen sınır dışı ettiklerini kaydetti.

-''UÇAK SAYISI ARTARSA TURİST HEDEFİ YAKALANIR''-

Hizmet içi eğitime konuşmacı olarak katılan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'ya gelen uçak sayısının artmasıyla turist sayısının da yükseleceğine değindi.

Ayık, 15 Ekimden itibaren Rusya'dan gelen uçak sayısında yüzde 70 azalma olduğunu belirterek, ''eğer kış aylarında Rusya'dan gelen uçak sayısı yüzde 70 değil de yüzde 30 azaltılmış olsaydı, kasım ayına kadar 8 milyon turist rakamı yakalanacaktı'' dedi.

Antalya'da kış aylarının hayli sıcak geçtiğine dikkati çeken Osman Ayık, Rusya'dan yolcu taşıyan uçakların kış ayları boyunca yüzde 80 ve üzerinde doluluk oranlarıyla uçtuğunu vurguladı. Ayık, ''Rusya'dan günlük gelen uçak sayısı 10'a çıksa, 10'u da dolar'' diye konuştu.

Rusya'dan Antalya'ya tatile gelecek turist potansiyelinin henüz bilinmediğini belirten Osman Ayık, bu ülkeden Antalya'ya gelen zengin turistlerin de otellerin dışına çıkarılması gerektiğini söyledi. Osman Ayık, ''Zengin turist Antalya'ya geliyor ama dışarı çıkmıyor, çünkü dışarıda hayat sıfır. Bu turistler biraz dışarı çıksalar, yer yerinden oynar'' şeklinde konuştu.

AKTOB Başkanı Osman Ayık, TÜRSAB Akdeniz Bölgesi Yürütme Kurulu 2. Başkanı Mustafa Egemen ve AKTOB Eğitim Müdürü Kubilay Özer, basına kapalı olarak düzenlenen hizmet içi eğitimde polis memurlarına turistlerin Türk polisini nasıl gördüğünü anlattılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber