Okul müdüründen Milliyet gazetesine cevap

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2008 00:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur.

Milliyet Gazetesinin 30 Aralık 2007 tarihinde çıkan sayısının 22. sayfasında Tahsin Aksu imzalı yayınlanan ? Öğretmenler kitap yazmaya gidince dersler boş kaldı!? haber yazısının içinde yer alan ?sınavda usulsüzlük yapılmıştı? alt başlıklı yazıda yazılan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberin, o dönemde çıkan ve gerçeği yansıtmayan bir gazete haberinin, araştırılmadan Google ortamından doğrudan alıntı yapılarak yayınlandığı görülmektedir.

2003 yılı Yetenek sınavları yapılırken, Ön Eleme sınavları ilan edildiği sırada Müdürlüğümüzce yapılan kontrol sırasında bilgisayar sıralama kayıtlarında kayma olduğu tespit edilmesi üzerine derhal Müdürlüğümüzce Bakanlığımız haberdar edilmiş kimsenin hakkı kaybolmasın diye diğer aşama sınavları durdurulmuş, kaymanın nereden kaynaklandığı uzmanlar tarafından tespit edilmesi sağlanmıştır.

Müfettişlerce ve uzmanlarca sınav evrakları esas tutularak yapılan inceleme sonucu, sınavda herhangi bir usulsüzlüğün olmadığı, kimsenin notuyla oynanmadığı, öğrenci sınav kağıtları ile not cetvelleri arasında farklılığın bulunmadığı, öğrenci notunun düşürülüp arttırılmadığı sadece bilgisayar sıralamasında kayma olduğu görülerek liste yeniden yayınlamış ve Bakanlığımızın belirlediği tarihlerde sınavlara devam edilmiştir.

Hiçbir hakkın kaybı ve kimsenin mağduriyeti söz konusu olmamıştır..

Haberde yazılan ?veliler mahkemeye başvurarak şikayetçi olmuştu? ifadesi eksiktir. Sadece bir velinin maddi hata ile ilgili olarak başvurduğu İstanbul İdare Mahkemesi sınavda usulsüzlük veya hukuka aykırı bir durum olmadığını karara bağlayarak davayı reddetmiştir.

Ayrıca, konu Bakanlık Müfettişlerince de soruşturulmuş, usulsüzlük ya da suç unsuru taşıyabilecek herhangi bir durumun olmadığı görülmüştür. Kamuoyunun bilmesi gereken çok önemli bir nokta şudur ki: sınavın daha başında oluşan teknik hatanın bizzat Müdürlüğümüzce Bakanlığımıza iletildiğidir. Sonradan birileri tarafından ortaya çıkartılmış bir durum değildir. Zaten Bakanlığımız da o dönemde çok hızlı olarak konuyla ilgilenmiş hatanın düzeltilmesi yönünde tedbir almıştır.Okulumuzda çalışan tüm idareci ve öğretmenler işinin uzmanı,hakkı ve adaleti gözeten insanlardır.

Kurulduğu günden bu yana kadar sınavlarımızda hiçbir usulsüzlük yapılmamış sadece hak edenin kazandığı bir okul olarak saygı görmüştür.

Çamur at izi kalsın anlayışı ile insafsızca yapılan karalamalarla, yaptığı başarılı işlerle büyük övgüler alan okulumuzun toplum önünde rencide edilmesini kabul etmiyorum.

Saygılarımla. 30.12.2007
Mehmet Fatih ONUR
İstanbul Avni Akyol Anadolu
Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü

Milliyet'in haberine ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber