Müdürün 2 YTL'lik rezilliği

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fotokopi parasını veremeyince, sınıfta küçük düşürüldüğünü öne süren öğrenci, kaymakama mektup yazıp müdürü şikayet etti

2 YTL fotokopi parasını veremeyince okul müdürü tarafından azarlandığını öne süren 7. sınıf öğrencisi Gülşah Karabük, müdürü kaymakama şikayet etti.

Adana'daki Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Gülşah Karabük, Okul Müdürü Mehmet Topak'ı Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek'e şikayet etti. Gülşah, okulda yapılan sınavla ilgili her öğrenciden istenen 2 YTL tutarındaki fotokopi parasını veremediği için müdürün kendisini sınıfta arkadaşlarının ve öğretmeninin yanında rezil ettiğini öne sürdü. Bu duruma çok üzüldüğünü belirten Gülşah Karabük, Kaymakam Dölek'e bir mektup yazarak yaşadığı üzücü olayı anlattı. Gülşah'ın yazdığı mektup şöyle:

İşte Gülşah'ın mektubu

?Sevgili Kaymakamım, ben 13 yaşında bir öğrenciyim. Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nda okuyorum. 7'nci sınıftayım. Okul müdürümüz Mehmet Topak beni zor şartlar altında bırakıyor. Annem ve babam ayrı yaşıyor. Ben zaten sıkıntıdayım. Bir dedem var. O bazen günde 50 Yeni Kuruş veriyor. Bir simit-şalgam parası bile etmiyor. İki kardeşiz. Kardeşim 3'üncü sınıfa gidiyor. Bizim ne evimiz ne barkımız var. Mehmet Topak beni sınıfta rezil etti. Benden para istiyor. Öğretmenimin ve arkadaşlarımın yanında beni mahcup düşürdü. Arkadaşlarım benimle dalga geçiyorlar. İnanın ki okumama derecesine geldim. Dedem 3 odalı bir yer yaptı. Ne penceresi var, ne kapısı. İçinde hiçbir eşya yok. Arkadaşlarımı eve getiremiyorum. Benimle yine dalga geçerler diye.?

Bu mektup üzerine Kaymakam Dölek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir'e konunun araştırılması talimatını verdi. Müdür Topak ise ?Ben gerekli açıklamayı İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne yaptım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber