Her okula iki polis zimmetlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, ?Okul Polisliği? projesi kapsamında, her okulu iki polis memuruna zimmetlediklerini bildirdi.

Yılmaz, okullarda ya da okul önlerinde meydana gelebilecek şiddet olaylarının ve çeşitli olumsuzlukların önüne geçmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ?Okul Polisliği? projesi başlattıklarını belirtti.

Projenin okullarda şiddetin yanı sıra çocukların zararlı alışkanlıklar edinmesini önlemek amacıyla yürütüldüğünü ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

?Proje kapsamında okul yöneticileriyle polis arasında köprü oluşturduk. Bizim okullara girip her öğrencinin yanında bir polis bekletmemiz mümkün değil. Ancak okul yetkililerinden, öğretmenlerden okul ve öğrencilerle ilgili sorunlar konusunda bilgi alabiliyoruz.

Her okulumuzu iki arkadaşımıza zimmetledik; bu arkadaşlarımız o okul ya da çevresinde meydana gelebilecek olayları önleme konusunda çalışma yapıyor.?

Yılmaz, okulda meydana gelebilecek herhangi bir sorunla ilgili olarak okul yöneticilerinin görevli polis memurlarıyla iletişim kurduğunu ve sorunun işbirliğiyle çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Polislerin, görevli oldukları okullar çevresinde çalışma yürüttüğünü ve okul dışından ve şüpheli gördükleri kişileri soruşturduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

?Gaziantep'te okullarımızda ve okul çevresinde bazen ufak tefek sorunlar yaşanabiliyor. Ancak eğitim ve öğretim özgürlüğünü engelleyici anlamda bir olumsuzluk yaşandığını söyleyemeyiz. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak çocuklarımızı kötü alışkanlıklara yönlendirecek kötü niyetli kişilere izin vermiyoruz. Şiddet olayları konusunda da gerekli tedbirleri okul yöneticilerimizle birlikte alıyoruz. Hedefimiz öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmesini sağlamak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber