İçişleri Bakanı açıkladı: DTP milletvekili aracının, uyuşturucu ile irtibatı var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM araç kartıyla uyuşturucu pazarlığına gidildiği iddiasına ilişkin, "Uyuşturucu trafiğinde terör örgütünün payının olduğunu, terörün finansmanında da uyuşturucunun bir unsur olduğunu biliyoruz. Elimizde bu konularla ilgili veriler var" dedi.

Atalay, İçişleri Komisyonunda toplantı öncesi gazetecilerin DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a ait TBMM araç giriş kartı bulunan otomobille uyuşturucu pazarlığına gittiği iddia edilen Buldan'ın kayınbiraderi Nihat Buldan'ın gözaltına alınmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Konunun yargıya intikal ettiğini belirten Atalay, "Değerlendirmem gerekli bile değil. Neticede olayı biliyoruz. Birkaç gün önce yüklü miktarda, 80 kilo kadar yakalandı. Öyle bir irtibat da var. Biz güvenlik birimleri olarak gerekeni yaptık. Bundan sonrası yargının. Bu konuda değerlendirme yapmam doğru olmaz" diye konuştu.

"TÜRKİYE, TRANSİT GÜZERGAHI OLMAKTAN ÇIKACAK"

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığının güvenlik alanında önemli bir yer teşkil ettiğine işaret eden Atalay, şöyle dedi:

"Bunun değişik boyutları olabilir. Ama şunu da biliyoruz; Türkiye, transit bir ülke olarak kullanılıyor. Giderek bu azaldı. Çünkü çok yüklü miktarlarda yakalama oldu. Özellikle 2007 yılı bu konuda çok belirgin bir yıl. Şuna inanıyoruz; belli bir süre içinde Türkiye artık transit güzergahı olmaktan çıkacak. Bunda kararlıyız. Şu anda bir paket üzerinde çalışıyoruz, teklifler üzerinde. Kısa süre sonra sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bu paylaşma hem bir olup bitenle ilgili doğru bilgiler verilmesi hem de uyarma anlamına da gelecek." Uyuşturucu ile terör örgütünün bağlantısına değinen İçişleri Bakanı Atalay, "Tabii uyuşturucu trafiğinde, terör örgütünün payının olduğunu, terörün finansmanında da uyuşturucunun bir unsur olduğunu biliyoruz.

Elimizde bu konularla ilgili veriler var. Biz de bu konu üzerinde bütün boyutlarıyla çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Atalay, DTP'li Buldan'ın kayınbiraderi Nihat Buldan'ın uyuşturucu pazarlığı olayının terör örgütü PKK ile bir bağlantısı olup olmadığına yönelik soruya da "Müsaade ederseniz... Konu yargıya gidiyor, orada değerlendirilecektir" yanıtını verdi.

İDDİALAR NEYDİ?

Kapatılan HADEP'in kurucularından ve eski milletvekili adayı Nihat Buldan, ele geçirilen 90 kilogram eroinle ilgili olarak gözaltına alındı. 1994'te İstanbul'da kaçırıldıktan sonra Düzce'de cesedi bulunan Savaş Buldan'ın kardeşi olan Nihat Buldan'ın, 'uyuşturucu görüşmelerine' DTP Iğdır Milletvekili olan yengesi Pervin Buldan'a ait üzerinde TBMM giriş kartı olan otomobille gittiği ileri sürüldü.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 ay önce bir uyuşturucu şebekesinin İngiltere'ye eroin göndereceği istihbaratı üzerine harekete geçti. Nihat Buldan ve irtibatlı olduğu kişiler izlemeye alındı. Telefon dinlemeleri ve takip sürerken geçen hafta Nihat Buldan'ın 1994 yılında Düzce'de 2 arkadaşı ile birlikte cesedi bulunan ağabeyi Savaş Buldan'ın eşi ve DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'dan bir süre kullanmak üzere otomobilini istediği belirlendi. Nihat Buldan'ın şebekenin diğer elemanları ile birlikte Çerkezköy ve Bahçelievler'de yaptığı görüşmelere, dört gün boyunca, üzerinde TBMM giriş kartı bulunan Pervin Buldan'a ait Ankara plakalı A3 marka araçla gittiği iddia edildi.

Nihat Buldan'ın yönettiği öne sürülen şebekeye ait 90 kilo eroinin İstanbul'da ele geçirilmesi üzerine, Nihat Buldan ve 5 kişi gözaltına altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber