Soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt geneli Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı Akdeniz'de yağış görülecek.

Yağışlar yağmur ve sağanak, Trakya, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzey ve batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışlı sistem yarın ve cuma günleri yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.Hava sıcaklığı yarın batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta 4-6 derece azalacak.

Trakya'da kar yağışı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Trakya'da etkili oluyor. Özellikle akşam saatlerinden itibaren Kırklareli'ye bağlı Demirköy İlçesi ve Dereköy'de kar yağışı etkili oldu. Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise aralıklarla kar yağışı sürüyor.

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulması nedeniyle Dereköy Sınır Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için ekipler kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Demirköy'e bağlı Mahya Tepe'de ise kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Edirne'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise aralıklarla devam eden kar yağışı ise etkili olmadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne ve Kırklareli'de hava sıcaklığının düşmeye devam edeceğini ve kar yağışının aralıklarla süreceğini bildirdi.

Ardahan - 29 derece

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan sibirya soğukları, 2008'in ilk gününde de kendini gösterdi. Ardahan, sıfırın altında 29 dereceyle Türkiye'nin en soğuk kenti unvanını korudu.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, dün gece en düşük hava sıcaklıklarını sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 28, Kars'ta 23, Ağrı'da 21, Erzurum'da 20, Muş'ta 12, Erzincan'da 10, Iğdır'da 9 derece olarak ölçtü.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise yine sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Ağrı'da 11, Kars'ta 10, Erzurum ve Muş'ta 5, Erzincan'da 1 derece öyçüldü.

Sibirya soğuklarının, önümüzdeki cuma gününden itibaren yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber