Akli dengesi bozuk şahsın jandarma karakolunda darp edilerek öldürüldüğü iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bölge Temsilcisi Mihdi Perinçek, Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalından Suriye'ye geçmek isterken gözaltına alınan 67 yaşındaki akli dengesi bozuk Halil Kılıç'ın jandarma karakolunda darp edilerek öldürüldüğünü öne sürdü.

Perinçek, gözaltına alınan Halil Kılıç'ın Demirkurt Jandarma Karakolu'nda darp edilerek öldürüldüğü kanaatine vardıklarını söyledi. Abisinin akli dengesi bozuk olduğunu belirten kız kardeşi Rabia Keskin de, abisinin gözaltında askerler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

Mihdi Perinçek, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 12 Aralık 2007 tarihinde Demirkurt Karakolu tarafından sınırı kaçak geçmeye çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan ve cenazesi ailesine teslim edilen akli yerinde olmayan Halil Kılıç'la ilgili ailesinin talebi üzerine İHD olarak araştırma yaptıklarını söyledi.

Perinçek, 26 Aralık 2007'de Mardin'in Nusaybin giderek olay yerinde incelemede bulunan İHD yetkililerinin hazırladıkları raporda ölümün darp sonucu olduğu kanaatine vardıklarını kaydetti.

Mihdi Perinçek, "Olay yeri tespit tutanağına göre 8. Piyade Hudut Bölüğü Demirkurt Karakolu görevlilerince mukavemetsiz olarak gözaltına alınmıştır. Hazırlık soruşturması dosyası kapsamındaki genel adli muayene raporuna göre, bu ölümün, eldeki bulgu ve verilere göre darp ve cebire bağlı geliştiği kanaati heyetimizce ağırlık kazanmıştır. Gözaltına alınan Halil Kılıç'ın uygun olmayan ortamlarda tutulmamasını, kafasına aldığı darbelere rağmen tıbbi müşahede altına alınmamasını, görevi kötüye kullanma ve hukuk dışı işlemler olduğu heyetimizin bir diğer kanaati olmuştur. Bu olaya ilişki belirttiğimiz kanaatlerimizi güçlendiren önemli belge ve tanıklar mevcuttur. İdari ve adli makamlar tarafından etkin bir şekilde soruşturma yapılması halinde, olay bütün boyutları, tüm gerçekliğiyle açığa çıkarılacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber