MEÜ'de çıplak resimler bıçakla tahrip edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından Eğitim Fakültesi'nde açılan "Yeni Yıl Karma Sergisi''ndeki 3 nü resim bıçaklandı. Olayın faillerinin bulunması için rektörlük tarafından soruşturma başlatıldı.

Yenişehir Kampüsü Eğitim Fakültesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulan ''Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yeni Yıl Karma Sergisi''nde yer alan 3 nü resim, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından bıçakla tahrip edildi. Sergi salonunda bulunan diğer resimlere herhangi bir saldırı girişiminde bulunulmazken, çıplak insan figürlerinin bulunduğu resimlerin bıçakla tahrip edilmesi MEÜ'de tepkilere neden oldu.

Sergideki eserleri yapan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Mehmet Erdem, "Bu olay gerçekten bizim için çok üzücü. Burada öğrenci arkadaşlar ve hocalarımızla birlikte uzun bir süredir bu çalışmaların üzerinde duruldu ve ortaya güzel eserler çıktı. Bunun sonucunda sanatla hiçbir alakası olmayan, sanatı bilmeyen birilerinin böyle bir girişimde bulunması üzücü bir olay. Üniversitenin içinde böyle bir olayın olması bizi daha çok üzdü. Dışarıda böyle bir olay olsaydı belki bunu kabullenebilirdik ancak, üniversitenin içinde olması da ayrı bir üzücü etken. Sanat kavramını gerçekten iyi anlamak ve bu konuda duyarlı olmak gerekiyor" dedi.

Bu olayların kendilerinin motivasyonunu etkilemediğinin altını çizen Erdem, "Sanatı öğretene kadar aynı azim ve kararlılıkta çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bu arada, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın da, yazılı bir açıklama yaparak, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı serginin, "Nü resimlerin bıçaklanması" ile gündeme gelmesinden dolayı üzgün olduklarını belirtti. Yaşanan bu talihsiz olayın münferit bir durum olduğunu ve gereğinin MEÜ tarafından yapıldığını kaydeden Aydın, "Mersin Üniversitesi kurulduğu 1992 yılından bu yana eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sanatın geniş kitlelere iletilmesi için her türlü çabayı göstermektedir. Sosyal ve kültürel çalışmalar kapsamında sanata ve sanatçıya son derece yakın duran Mersin Üniversitesi, kentimizde gerçekleştirilen her türlü sanatsal etkinlikte de ön planda yer almaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ve Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu gibi akademik birimleri ile sanatın pek çok dalında eğitim veren kurumumuz, ülkemizin sanat ortamına genç ve yetenekli sanatçılar yetiştirmektedir. Yaşanan bu talihsiz olayı kınıyor, Mersin Üniversitesi olarak sanata ve sanatçıya her türlü katkıyı sunacağımızı bir kez daha altını çizerek vurguluyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber