İngiltere, dev kripto para borsasının faaliyetlerini durdurdu

İngiltere Mali Denetim Otoritesi (FCA), Binance'den İngiltere'deki operasyonlarını durdurmasını istedi, Çarşamba gününe kadar süre verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2021 17:14, Son Güncelleme : 27 Haziran 2021 17:23
İngiltere, dev kripto para borsasının faaliyetlerini durdurdu

Binance geçen Haziran döneminde ülkede regüle bir kurumun satın alındığını açıklamıştı. Kuruluşun önden yazılı izin almadan İngiltere faaliyetlerine devam etmesi yasak olacak.

Kuruluşa Çarşamba akşamına kadar tüm tanıtım ve finansal amaçlı promosyonları kaldırması için süre tanındı. Binance, ayrıca internet sitesinde ve sosyal medya kanallarında artık İngiltere'de faaliyette bulunmayacağını duyurmak zorunda olacak.

Binance, FCA'dan onaylı bir şirketi geçtiğimiz Haziran ayında satın almış ve Binance UK'yi faaliyete geçirmeyi planladığını açıklamıştı. FCA, ise Binance'nin önceden FCA'nın yazılı onayı olmadan herhangi bir regüle edilmiş aktiviteye girişmesine, yüklenmesine onay verilmeyeceğini vurguladı.

FCA, "Binance Group içindeki hiçbir şirket, Birleşik Krallık'ta regüle edilmiş aktivitede bulunma lisansına veya kaydına sahip değil" denildi. İngiltere'nin kararı Binance'nin aralarında ABD ve Almanya'nın da olduğu regülatörlerin incelemesi altında olduğu bir dönemde geldi.

Bloomberg geçtiğimiz ay verdiği haberde ABD Adalet Bakanlığı ve Gelirİdaresi'nin (IRS) Binance'nin faaliyetlerini incelemekte olduğunu yazmıştı. Almanya'nın bankacılık denetim kurumu BaFin'de Nisan ayında Binance'yi yatırımcı prospektüsü, bilgilendirmesi olmadan dijital tokenler sunması nedeniyle ceza alabileceği konusunda uyarmıştı.

Öte yandan İngiliz bankası TSB, 5 milyon müşterisinin kripto borsalara para gönderimini yasaklamayı planlıyor. Yasağa gerekçe olarak ise 849 müşterinin bir ay içerisinde dolandırılması öne sürüldü. Dolandırıcılık işlemlerinde de Binance dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber