Öğretmenler ihbar etti, Jandarma düğünü basıp, 12 yaşındaki gelini kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Sofular beldesinde 12 yaşındaki bir kızın evlendirilmesi jandarmanın düğüne müdahalesi ile önlendi.

Gülağaç'a bağlı Sofular beldesinde 12 yaşında bir kız çocuğunun evlendirildiği ihbarını alan Gülağaç Jandarma Komutanlığı ekipleri, davul ve zurnaların çalındığı erkek evindeki düğüne baskın yaptı.

Burada arkadaşları ve yakınlarıyla eğlenen 20 yaşındaki damat adayı Ramazan K'yi gözaltına alan jandarma, ardından düğüne getirilmek üzere hazırlanan gelin adayı 12 yaşındaki kız çocuğu Düriye K'nin yaşadığı eve geldi. Düriye K'yi ve babası İrfan K'yi de alan jandarma ilçeye getirdiği 3 kişinin ifadelerine başvurdu.

Jandarma, daha sonra hazırlanan evrakla birlikte 12 yaşındaki Düriye K, babası ve 20 yaşındaki damat adayını, Gülağaç Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından Aksaray Adliyesine sevk etti.

Evlendirilmek istenen 12 yaşındaki Düriye'nin Sofular İlköğretim Okulu öğrencisi olduğu belirlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Düriye K. 2 yaşındayken, annesinin evi terk ederek köyden ve ilçeden ayrıldığı, Düriye'nin ise 10 yıldır beldede babaannesinin evinde yaşadığı, babasının da yılın büyük bölümünü İstanbul'da çalışarak geçirdiği öğrenildi. Damat adayının ise hurda işiyle uğraştığı belirtildi.

Öğretmenleri ihbar etti

Sofular İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi D.K.'nın bir aydır okula gelmememesi üzerine, öğretmenleri yaptıkları araştırmada küçük kızın nişanlandırıldığı ve evlendirilmek üzere olduğu bilgisini edindi. D.K.'nın düğünün de başladığını öğrenen öğretmenleri durumu jandarmaya bildirdi. Gülağaç İlçe Jandarma ekipleri tarafından, Sofular Beldesi'nde D.K.'nın düğününe baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda, D.K., 56 yaşındaki babası İrfan K., 20 yaşındaki damat adayı Ramazan Kılıç gözaltına alındı. Zanlılar jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

2 yaşındayken annesinin evi terk ederek köyden ayrıldığı öğrenilen D.K.'ya 10 yıldır babaannesinin baktığı belirtildi. Baba İrfan K.'nın da yılın büyük bölümünü İstanbul'da çalışarak geçirdiği öğrenilirken, damat adayı Ramazan Kılıç'ın da hurda işiyle uğraştığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber