Uzman Jandarma Kanunu'nda değişiklik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 16:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- Uzman Jandarma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, uzman jandarmaların 6 aylık staj süreleri garnizon hizmet süresinden sayılacak.

Uzman Jandarma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda ele alındı. Komisyona tasarıyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, uzman jandarmaların 10 yıl görev yapmadan meslekten ayrılamadıklarını hatırlatarak, uzman erbaşların 2 yıl mecburi hizmetten sonra meslekten ayrılabildiğine işaret etti. Uzman erbaşların bazılarının asgari 2 yıllık görevden sonra sözleşme yenilemediklerini ve meslekten ayrıldıklarını ifade eden Atalay, uzman erbaşlıktan ayrılarak memurluğa geçmek isteyenlerin kamu kurumlarına sınavsız atanabildiklerini belirtti. Meslekten ayrılan uzman erbaşlarda 'nasıl olsa bir kamu kurumuna atanırım' şeklinde yanlış bir inanış bulunduğunu söyleyen Atalay, görevden ayrılan tüm uzman erbaşların bir kuruma atanmadıklarını, bir kısmının işsiz kalabildiklerini belirtti.

Görüşmelerin sonunda tasarı İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre uzman jandarmaların 6 aylık staj süresi, garnizon hizmet süresinden sayılacak. Mevcut kanuna göre göreve atandıktan 2.5 yıl sonra atamaya tabi tutulan uzman jandarmalar, tasarının kanunlaşmasıyla birlikte 2 yıl sonra atanabilecek. Uzman jandarma okulunu başarıyla tamamlayanlar, 6 ay stajyer olarak görev başı eğitime tabi tutulmak üzere kurayla atanacak. Sağlık durumu, idari, asayiş ve diğer zorunlu sebepler dışında atandıkları görev yerlerinde asgari 2 yıl kalmayanlar yeniden atanmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber