Atalay: Görevden ayrılan her uzman erbaş memurluğa atanamıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman jandarmaların 6 aylık stajyerlik sürelerinin, garnizon hizmeti süresinden sayılmasını öngören tasarı, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut başkanlığında toplanan Komisyonda, Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşüldü.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, uzmanlıktan ayrılan bir çok kişinin başka bir devlet kurumuna geçmek için kendisinden yardım talep ettiğini bildirdi.

''Acaba uzmanlıkta bir sorun mu var?'' diye soran Uzun, uzmanlıktan ayrılanların herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın başka bir kuruma atanma imkanı olduğunu, böylece çok sayıda uzmanın 2 yıl görev yaptıktan sonra kurumundan ayrıldığını söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise ordunun her kademesindeki uzmanlar arasında mesleğinden ayrılan olduğunu belirterek, ''Kamu kurumlarına sınavsız atandıkları için istifa ediyor veya sözleşme yenilemiyorlar. Bunu ciddi bir problem olarak görüyorum'' dedi.

-''...BİR KISMI İŞSİZ KALIYOR''-

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, uzman jandarmaların 10 yıl görev yapmadan meslekten ayrılamadıklarını belirterek, daha çok uzman erbaşların 2 yıl mecburi hizmetten sonra meslekten ayrılabildiğini kaydetti. Uzman erbaşların bazılarının asgari 2 yıllık görevden sonra sözleşme yenilemeyerek meslekten ayrıldıklarını kaydeden Atalay, ''Uzman erbaşlıktan ayrılarak memurluğa geçmek isteyenler var. Sınava gerek kalmaksızın kamu kurumlarına atanabiliyorlar. 'Nasıl olsa bir kamu kurumuna atanırım' şeklinde yanlış bir inanışları var. Ancak görevinden ayrılan uzman erbaşların hepsi bir kuruma atanmıyor. Bir kısmı işsiz kalıyor'' diye konuştu.

Komisyonda benimsenen tasarıya göre, uzman jandarmaların 6 aylık eğitim süresi, garnizon hizmet süresinden sayılacak. Daha önce göreve atandıktan 2.5 yıl sonra atamaya tabi tutulan uzman jandarmalar, bundan böyle 2 yıl sonra atanabilecek.

Buna göre, uzman jandarma okulunu başarıyla bitirenler 6 ay stajyer olarak görevbaşı eğitime tabi tutulmak üzere kura ile atanacak. Sağlık durumu, idari, asayiş ve diğer zorunlu sebepler dışında atandıkları görev yerlerinde asgari 2 yıl kalmayanlar yeniden atamaya tabi tutulmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber