3 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Ocak 2008 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ANKA HABER AJANSI HABERLERİ

CUMHURBAŞKANI GÜL CANLI YAYINDA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı olmasının ardından TRT'de katılacağı ilk canlı yayında, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayacak. (Saat:23.00)

-TALAT ANKARA'DA

-KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'ya geliyor. Talat, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak. İki cumhurbaşkanı bir süre baş başa görüştükten sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek. Ardından Gül ve Talat, ortak basın açıklaması yapacak. (Saat:11.00/11.10/.11050/12.30)

-Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Ali Talat onuruna Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek. (Saat:13.30)

-KKTC Cumhurbaşkanı Talat, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'te ziyaret edecek. (Saat:15.30)

-Talat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek ve Başbakan Erdoğan Talat onuruna akşam yemeği verecek. (Saat:18.00/19.00)

-Talat yarın da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek.

-ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşmeleri gerçekleştirmek üzere Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30/14.30)

-EKONOMİK SOSYAL KONSEY TOPLANIYOR

-Başbakan Erdoğan, Ekonomik Sosyal Konsey toplantısına başkanlık edecek. (Saat:11.00)

-SİGARA YASAĞI GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, sigara yasağını genişleten Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapan yasa teklifinin görüşmeleri devam edecek. (Saat:14.00)

-2007 ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, 2007 yılı enflasyon rakamları ile TÜFE ve ÜFE bazında Aralık ayı rakamlarını açıklayacak.. (Saat:17.00)

-SURİYE HEYETİ TEPAV'DA

-Suriye'nin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Al Dardari başkanlığındaki heyet TEPAV'ı ziyaret edecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in de katılacağı görüşmede TEPAV danışmanları eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Güven Sak ve Fatih Özatay da bulunacak. (Saat:10.00)

-KÜLTÜR BAKANI GÜNAY, İSTANBUL'DA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından hazırlanan "Kaybolan Çeşmeler" konulu kataloğun Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılacak. (Saat:11.30)

-TARIM KOMİSYONU TOPLANIYOR

-TBMM Tarım Komisyonu, Kanuni düzenleme çalışmalarında kullanılmak üzere tarımsal amaçlı, su dağıtımı kullanımı hizmetlerinin yürütülmesinde yaşanan sorunlar hakkında ilgili kurumlardan bilgi alımı, Kanunun 832 sayılı Sayıştay Kanunu'nun Ek 12. maddesi çerçevesinde araştırılması istemiyle ilgili sorunlar ele alınacak. (Saat:10.30)

-DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'DEN BASIN TOPLANTISI

-DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK'in Ekonomik ve Sosyal Konsey'e katılmama gerekçelerini DİSK Genel Merkez Binası'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile anlatacak. (Saat:12.00)

-AB TEKNİK YARDIM PROJELERİ BAŞLIYOR

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Teknik Yardım Projeleri açılış toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

-MEB İLE İNGİLTERE ARASINDA PROTOKOL

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı ile British Council arasında, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde görevli İngilizce öğretmenlerinin eğitimine ilişkin protokol imza törenine katılıyor. (Saat:10.00)

-YILDIRIM-BEDR GÖRÜŞMESİ

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Suriye Arap Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Bedr bir araya gelecek. (Saat:10.00)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU, HABER SENDİKALARI TEMSİLCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, BASK, Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen'e bağlı haber sendikalarının temsilcilerini Meclis'te kabul edecek. (Saat:11.00)

-BÜLENT ECEVİT'İN ESERLERİ

-Rahşan Ecevit, eski Başbakan Bülent Ecevit'in, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan eserleri ve arşivinin telif gelirinin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmasıyla ilgili protokolü imzalayacak. (Saat:11.00)

-ÖZEL SEKTÖRÜN DIŞ BORCU 150 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

-Son beş yılda kamunun dış borç artışı düşük kalırken, özel sektörün dış borcu ise 106.1 milyar dolarla yüzde 256 artarak 147.6 milyar dolara ulaştı. Özel sektörün dış borcu, küresel finans krizi tehdidi nedeniyle ekonominin yumuşak karnı haline geldi.

-BAZILARI SORU ÖNERGELERİNE YÜKLENDİ BAZILARI İLLERİNİN SORUNLARINI PAS GEÇTİ

-Meclis'te milletvekillerinin hem güncel olaylar konusunda hem de seçim bölgelerinin sorunlarını ve taleplerini dile getirmede önemli bir denetim aracı olan sözlü ve yazılı soru önergelerinde, bazı iller sıkça gündeme gelirken bazı illerin ise adları bile geçmedi. 22 Temmuz seçimlerinin ardından 23. dönem Meclisi'nde milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerinde Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kırşehir, Nevşehir, Kilis, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Trabzon, Uşak, Yalova ve Yozgat'ın, adları geçmedi.

-CHP'Lİ TOPUZ BAKAN GÜNAY'I ?ANTİK KENTLERE SAHİP ÇIKMAYA" ÇAĞIRDI

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan, Türkiye'nin ?antik kentlerine? sahip çıkmasını istedi. Topuz, ?Kültür ve Turizm Bakanlığının temel görevlerinden biriside, insanlığın ortak mirası olan antik kentlerin ve tarihsel alanların çevresi ile birlikte korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır? dedi.

-DSP ?TANITIM ATAĞINA? HAZIRLANIYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, toplumun büyük bir kesimi tarafından ilgiyle takip edildiklerini buna karşın, DSP hakkında kamuoyunda oluşan bir ?acaba? sorusu bulunduğunu söyledi. DSP'nin faaliyetlerinin anlatılmasında eksiklikler bulunduğuna dikkat çeken Sezer, bu eksikliklerin bir an evvel giderilmesi için parti yöneticilerine talimat verdi.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA ?VEKALETEN KADROLAŞMA? DAVASI

-Milli Eğitim Bakanlığı, ?Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği?nin Danıştay tarafından iptal edilmesinden sonra, söz konusu yönetmeliğe göre atadığı isimleri ?vekaleten? yeniden atamaya devam ediyor.

-FUTBOL YAYINLARINDAN 937 MİLYON 590 BİN YTL'LİK GELİR

-Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, son beş yıl içinde Futbol Federasyonu'nca pazarlanan futbol yayınlarından elde edilen gelirin 937 milyon 590 bin YTL olduğunu bildirdi.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 60'I RUSYA, ÇİN VE İRAN'DAN

-Ocak-Kasım döneminde Türkiye'nin verdiği 56.3 milyar dolarlık dış ticaret açığının 32.7 milyar dolarla yüzde 60'a yakını Rusya, Çin ve İran'dan kaynaklandı.

-YARITAY'DAN İNANÇ KRİTERİ

-Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kendisine "dini içerikli kitap" fırlattığını iddia ettiği kişiyi öldüren sanığın "haksız tahrik" indiriminden yararlanamayacağına karar verdi.

-GÜRCİSTAN'DAKİ SEÇİMLERİ AKP'Lİ RUHİ AÇIKGÖZ DE İZLEYECEK

-Gürcistan'da Cumartesi günü yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini izleyecek Avrupa Konseyi gözlemci heyetinde AKP Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz de yer alacak.

-İTÜ'DE ?İNOVASYON? PROJE YARIŞMASI

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi'nde 12-15 Mart günleri arasında gerçekleştirilecek olan ?9. Yönetim Bilimleri Kongresi? kapsamında "İnovasyon" konulu proje yarışması yapılacak.

-EFESAN GRUBU'NDAN "BLOX HALİÇ" PROJESİ

-Efesan Demir Çelik, Ferro Döküm, Özefe Demir Sanayi, Efemet Demir Sanayi ve Efem Taşımacılık şirketlerini bünyesinde bulunduran Efesan Grubu'nun 2005 yılında kurduğu Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. ilk projesi Blox Haliç'i, Swissotel'de düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak. (Saat:10.00)

-MÜZİK PORTALI TTNETMUZİK'E TARKANLI TANITIM

-İnternet servis sağlayıcısı TTNet'in Genel Müdürü Okay Eğdirici, ADSL abonelerinin ücretsiz şarkı indirebilecekleri müzik portalı TTNetMüzik'i, şarkıcı Tarkan ve MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta'nın katılacağı bir basın toplantısı ile tanıtacak. (Saat:11.30)


ANADOLU AJANSI HABERLERİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ankara'ya geliyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu Talat için, Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'nde resmi tören düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Gül'ün KKTC Cumhurbaşkanı Talat'la başbaşa görüşmesi, heyetlerarası görüşmeler ve basına açıklama da Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Talat onuruna Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

- Konuk Cumhurbaşkanı Talat, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek, ardından da Dışişleri Bakanlığı heyetiyle görüşecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Talat'la Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

- Erdoğan, Talat onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

2- Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, TRT-1'de canlı yayınlanacak "Zirveden Bakış" adlı programda, gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, gazi Savaş Yücel'in "Kan Çiçekleri" kitabının, Ankara'da, Gazeteciler Cemiyetindeki tanıtım kokteyline katılacak.

4- Ekonomik ve Sosyal Konsey, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ekonomi ve Sosyal Konsey toplantısına katılmama gerekçelerini İstanbul'da basın toplantısıyla açıklayacak.

5- Fiyat artışları...

- Türkiye İstatistik Kurumu, tüketici ve üretici fiyat endeksleri bazında aralık ayı ile 2007 yılı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Suriye'nin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari, Ankara'da, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı yetkilileriyle bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da, "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi"ne ilişkin protokol imzalayacaklar.

8- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Ankara'da, Avrupa Birliği Teknik Yardım Projeleri açılış toplantısına katılacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird Ankara'da, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde görevli İngilizce öğretmenlerinin eğitimine yönelik protokol imzalayacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Suriye Arap Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Bedr ile bakanlıkta bir araya gelecek.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik öngören teklifin görüşmelerine devam edilecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İhracatçı ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Büyükekşi'yi kabul edecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Bağımsız Haber-Sen Genel Sekreteri Yaşar Bayır başkanlığındaki heyetle görüşecek.

12- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Aydın İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyecek, Nazilli ilçesinde "DSP Gözüyle AB Süreci ve Türkiye'de Ekonomik İstikrar" konulu konferansa katılacak.

13- Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit Ankara'da, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın yayımlamaya hazırlandığı Ecevit'in eserleri ve arşivinin telif gelirinin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmasıyla ilgili protokol imzalayacak.

14- Yapı Kredi Emeklilik tarafından yürütülen "Ertuğrul Firkateyni: Japonya'da bir Türk gemisi" projesi kapsamında, gemide görev yapan denizcilerin torunları, İstanbul'da bir araya getirilecek.

15- Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, elektrik fiyatlarında artış konusunda Danıştay önünde basın açıklaması yapacak.

16- Libya Dışişleri Bakanı Muhamed Abdulrahman Şalgam'ın Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesi bekleniyor.

17- Kenya'da seçim sonrası ortaya çıkan kriz izleniyor.

18- Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği yöneticileri, Ankara'da, bal ithalatı konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

19- Ege Belediyeler Birliği tarafından Nisan ayında düzenlenecek Yerel yönetimler Zirvesine ilişkin İzmir'de basın toplantısı yapılacak.

20- Dünya Ticaret Örgütü (WTO):

- "Türkiye'nin güçlü dış ticaret performansı, 2008 yılında da devam edecek."

- "Dış ticaretteki yapısal reformların sürdürülmesi, Türkiye'nin ekonomik performansını da artıracak."

21- KDV'si inen ürün ve hizmetler...

- Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy:

- "KDV indirimlerinin fiyatlara yansıtılması konusunda tüketicilerimiz ve meslek kuruluşlarımız duyarlı olmalı."

- "Leasing'deki KDV düzenlemesi bir gereklilikti. Başka ülkelerde de vergi avantajları oluyor ama çok kısa süreli, bizdeki gibi 20 yıl değil."

22- TEI Genel Müdürü Akın Duman:

- "Geliştirilmekte olan Boeing 787, 747 ve Airbus 350'lere güç verecek Genx motoru ve dünyanın en büyük uçağı A380'de kullanılacak GP7200 motorlarına parça üretiyoruz."

- "Amacımız, Türkiye'de bir uçak motor sanayi oluşturmak.

Üretim anlamında dünyanın önde gelen başrol oyuncuları arasındayız."

23- Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında rekor...

- Türkiye'de en fazla ziyaret edilen müzeler arasında bulunan Mevlana Müzesi'ni 2007 Mevlana Yılı'nda 1 milyon 480 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

- Önceki yıla göre ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 17 artan müze, ABD'den Japonya'ya kadar dünyanın dört bir yanından yabancı ağırladı.

24- Bala'daki deprem...

- Bayındırlık ve Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan:

- "3195 yapı incelendi, 958 ağır, 8 orta, bin 327 az hasarlı bina tespit edildi."

- "Kira yardımı, acil konut ihtiyacı olan için en hızlı ve etkin çözüm."

25- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde gruplarda 10. hafta maçları yapılacak.

- (B) Grubu'nda Efes Pilsen ile İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımları İstanbulda karşılaşırken, (C) Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, İtalya'da Lottomatica Roma takımıyla mücadele edecek.

26- Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından düzenlenen eğitim semineri Antalya'nın Kemer ilçesinde başlayacak.

27- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Diyarbakır ve Marmaris'te birer maç yapılacak.

28- Milli tenisçi Marsel İlhan'ın, Çelik Motor ile yapacağı sponsorluk anlaşması nedeniyle Taç Spor Kulübü'nde basın toplantısı düzenlenecek.

29- Turkcell Süper Lig'de ilk yarının ardından...

- 2007-2008 sezonunun ilk yarısında yedek oyuncuları en çok gol atan takım, Kayserispor oldu.

- Oyuna sonradan giren futbolcular Kayserispor'a toplam 6 gol kazandırdı.

30- Türk sporunun asırlık çınarları...

- İstanbul'un üç köklü kulübü Vefa, Üsküdar Anadolu 1908, Beykoz 1908, bu yıl 100. kuruluş yıllarını kutlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber