Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ERP'yi 'uygulamalı' öğreniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez Yıldız Teknik Üniversitesi'nde faaliyete geçen bilişim laboratuvarında, işletmelere verimlilik ve rekabet sağlayan ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması), uygulamalı olarak öğretiliyor.

Microsoft Türkiye ve Arçelik'in gerekli donanım ve yazılımlarını sağladığı laboratuvar öğrenci ve öğretim üyelerinden büyük ilgi gördü. ERP Laboratuarında, bu yıl seçmeli dersler verileceği gelecek yıl ise düzenli derslere geçilerek bir sertifika programı oluşturulacağı öğrenildi. Böylelikle Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ERP alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, aldıkları teorik eğitim ile laboratuvardaki uygulamayı birleştirerek mezun olurken diplomalarının yanında bir sertifika almaya hak kazanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, Türkiye'de bir ilk olan bu laboratuvarın özel sektör ve akademik dünya arasındaki işbirliği için örnek olmasını dileyerek, "Üniversitemizde kurulan ERP laboratuvarımızın bilgi teknolojilerinin iş dünyasında daha etkin biçimde kullanılabilmesi için önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Öğrencilerimizin, bugün iş dünyasında kullanılan en ileri ERP uygulamaları ile okulumuzda tanışmaları ve bu yönde deneyim kazanmaları

geleceğimize yapılan önemli bir yatırımdır. Böylelikle geleceğin başarılı iş insanlarını teknolojiyi yalnız kullanan değil, onu anlayan ve geliştiren bireyler olması için de yetiştirmiş oluyoruz. Microsoft ve Arçelik'in katkılarıyla başlattığımız bu çalışmamızın diğer özel sektör temsilcilerimiz için de iyi bir örnek olacağına, öğrencilerimizin bu sayede daha donanımlı ve iş hayatına daha hazır yetişeceğine dair inancımı yineliyorum" dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan ise ERP laboratuvarının faaliyetleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Ülkemizin birçok sorununa çözüm anahtarının bilgi teknolojilerinin etkin kullanımından geçtiğini fırsat bulduğumuz her ortamda söylüyoruz. Vizyonumuz, 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' etrafında kıymetli olduğuna inandığımız işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde oluşturulan ERP laboratuvarını gerek akademik dünya, gerekse de Türk iş dünyası adına

atılmış umut verici bir adım olarak değerlendiriyorum. Yeni mezun gençlerimizin iş hayatına çok daha hazırlıklı olacağına inanıyorum. Genç beyinlerin ERP gibi doğru araçlar ve teknolojileri kullanarak Türk iş dünyasına küresel rekabette sıçrama yaratabileceğini düşünüyorum."

Laboratuarda verilen ERP eğitimi, Yıldız Teknik Üniversite'sinde şimdilik seçmeli ders olarak öğrencilerin tercihine sunuluyor. Gelecek akademik yıldan itibaren ise ERP laboratuarı müfredata alınacak ve tüm gün boyunca öğrencilerin kullanımına açık olacak. Ayrıca ERP uygulamasını öğrenciler, Microsoft Dynamics AX (Axapta) yazılımı ile öğreniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber