Flaş! Diyarbakır'da patlama:4 ölü 6'sı ağır 68 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da patlama

Başbakan Erdoğan: aralarında 2 çocuğun olduğu 4 vatandaş hayatını kaybetti, 6 sı ağır 68yaralı var

Diyarbakır'da ölenlerden ikisi asker

Ölenlerden ikisinin asker olduğu bilgisi geldi.

Diyarbakır'da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Edinilen ilk bilgiye göre, Yenişehir Semti Dedeman Oteli arkasında askeri bir servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Emniyetten sonra başbakan'ın yaptığı son açıklamayla ölü sayısı 4' yaralı sayısı ise 6 sı ağır olmak üzere 68 ye çıktı.

Patlama sonrası çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans olay yerine sevk edildi.

Patlama ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Müdahale sırasında ara ara patlamalar oluyor 6-7 otomobil ve bir otobüs, yanıyor.

Yaralılar ise alevlerin içinden çıkarılıyor.

Polis, olay yerinde patlamamış ikinci bir bomba daha olabileceği gerekçesi ile arama yaptı.

Patlama nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dedeman Oteli'nin de aralarında bulunduğu çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı ve zarar gördü.

Yangın söndürülürken zaman zaman patlamalar meydana geliyor.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. İkinci bir patlama olasılığına karşılık vatandaşlar olay bölgesinden uzaklaştırıldı.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA: "SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Diyarbakır'da meydana gelen patlamada yanan araçların soğutulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Yaralı sayısının 20 olduğu belirtilirken, Emniyet yetkilileri olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

VALİ DE PATLAMA BÖLGESİNDE

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Diyarbakır'daki patlama bölgesine gelerek yetkililerden olay hakkında bilgi alıyor. Uzman ekipler de patlamanın nedenini araştırmaya başladı. Bu arada, ikinci bir patlama şüphesiyle çevredeki binaların da boşaltıldığı kaydedildi. Patlamada yaralananlardan hastanelere götürülenlerin sayısının ise şu an itibariyle 20'yi bulduğu belirtildi.

'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'

AK Parti D.Bakır Milletvekili Kurt, ilk bilgilere göre, 57 yaralının hastaneye kaldırıldığını, 7'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Olay yerinde son durum şöyle:

Uzaktan kumandalı çok güçlü bir patlayıcı ile saldırının gerçekleşmiş olabileceği bilgisini veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, menfur saldırıda ölenlerin olmamasını ve şiddet olaylarının son bulmasını dilediğini söyledi.

Emniyet yetkilileri, ikinci bir bomba ihtimaline karşı şüpheli bir araçta incelemelerde bulunuyor.

Çevredeki binalarda ve araçlarda çok büyük hasar meydana gelirken yaralananlar arasında askerler ve öğrenciler bulunuyor.

Patlama sonrası bir otobüs ve 6 otomobil yandı. Saldırının askeri servis aracının geçişi sırasında park halindeki bir araca bırakılmış olan bir bombanın patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıkarken, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde yoğunlaşılıyor. Polis saldırının gerçekleştirildiği aracın plakasını belirledi.

Bombanın A4 tipi patlayıcı madde olduğu tespit edilirken, patlamanın meydana geldiği yerde bulunan dersanedeki öğrencilerin de patlamadan etkilendiği ve yaralandıkları ifade ediliyor.


--------------------------------------------------------------------------------

Patlama anında dünya medyasında

Dünyanın önde gelen medya kuruluşları, Diyarbakır'daki patlamayı flash haber olarak verdi. İngiliz BBC, CNN ve El Cezire normal yayını keserek patlamayı duyurdu.

-BBC: HEDEF ASKERİ ARAÇ

İngiliz BBC, Diyarbakır'daki patlamanın hedefinin askeri araç olduğunu, yaralalıların bulunduğunu belirtirken ?Türk polisi hemen Kürt militanlarından süphelendiğini söyledi? ifadesini kullandı.

-CNN, HABERİ TÜRK TV'LERİNE DAYANARAK VERDİ

CNN international da, ?Türk televizyonu, Türkiye'nin güneydoğusundaki bir patlamanın en az 20 kişinin yaralamasına neden olduğunu bildirdi? dedi.

-EL CEZİRE: ÇOK YARALI VAR

El Cezire televizyonu ise, ?Türkiye'nin Diyarbakır kentinde askeri aracın hedef alınması sonucu çok sayıdaki kişi yaralandı? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber