KESK, grevli sendikal hak ve toplu sözleşme talebiyle yürüyüş başlattı

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Danışma Meclisi üyeleri, grevli sendikal hak ve toplu sözleşme talebiyle Ankara'ya yürüyüş başlattı.
Yürüyüş öncesi Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan grup adına bir açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı, haklarını korumak, geleceklerine sahip çıkmak ve kararlılıklarını hükümete bir kez daha göstermek için Ankara'ya yürüdüklerini söyledi.

Bu yürüyüşün bundan sonra gerçekleştirecekleri eylemlerin ilk adımı ve demokratik tepkilerin başlangıcı olduğunu ifade eden Avcı, hükümeti zor günlerin beklediğini, ?sonbahar aylarını eylemle ısıtmaya hazır olduklarını? belirtti.
Avcı, ?15 Eylül'de toplu sözleşme masasına oturuyoruz. AK Parti hükümeti, aynı yasanın ardına sığınarak görüşmeleri göstermelik toplantılara çevirme çabasına devam edecek. Görüşmelerde toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklarımızın önündeki engellerin kaldırılması, statüsü ne olursa olsun, çalışanların odak örgütlenmesinin önünde duran yasal engellerin kaldırılması, kamu çalışanlarına yönelik siyaset yasağından vazgeçilmesine dair ısrarımızı sürdüreceğiz? dedi.

Basın açıklamasının ardından otobüslerin bulunduğu Söğütlüçeşme'ye kadar bildiri dağıtarak yürümek isteyen grup, polislerce engellendi. Polis, KESK yetkilileri ile yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası grubun pankart açmadan ve slogan atmadan 2 kola ayrılarak Söğütlüçeşme'ye kadar yürümesine izin verdi.
Söğütlüçeşme'ye ulaştıktan sonra otobüslere binen grup, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber