Sivas Valisi Canpolat hakkında suç duyurusu

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Kalın Beldesi Belediye Başkanı Halil Şener, Vali Hasan Canpolat hakkında, 'görevini kötüye kullandığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Kalın Beldesi Belediye Başkanı Halil Şener, Vali Hasan Canpolat hakkında, Sivas Belediyesi ve kendi belediyeleri arasındaki ?Sıcak Çermik? konusunda, taraf olarak, ?görevini kötüye kullandığı? gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Şener, düzenlediği basın toplantısında, Sivas Valisi Canpolat'ın Sıcak Çermik'teki sınır konusunda, belediyelerine karşı açıkça taraf olarak, ?kamu görevlilerinin tarafsız görev yapma ve hukuka uygun davranma? kuralını ihlal ettiğini öne sürdü.

Sınırlarının kesinleştiğini, ancak sınırlarını kanunen onaylayan İl İdare Kurulu'nun sınır kararında, Sıcak Çermik sahasındaki 3194 sayılı imar kanunu yetkilerini Sivas Belediyesi'ne bıraktığını ileri süren Şener, ?Biz bu hukuksuz işlem için idari yargıya gittik ve bunu neticelendirdik. Burada da hem sınır olarak, hem de yetki olarak Kalın Belediyesi'nin yetkili olduğu kesinleşmiştir? dedi.

Bunun üzerine Valilik makamının İçişleri Bakanlığı'na yazılı olarak görüş sorduğunu ve buradan da yetkinin kendi belediyelerine ait olduğuna dair cevap alındığını ileri süren Şener, şunları kaydetti:

?Sivas Valimiz bunun üzerine tüm kurumlara Sıcak Çermik'te yetkili belediyenin Kalın Belediyesi olduğunu yazıyla iletmiştir. Valilik Sıcak Çermik'te bir hizmet birliği kurulmasını tarafımıza önermiş, fakat bunun gerçekleşme olasılığı olmadığından bu fikirden vazgeçilmiştir. Belediye meclis üyelerimiz Sivas Valiliği'nde toplanarak, özel idare müdürlüğü tarafından satılacak taşınmazların, imar tadilatı yapılması istenilmiştir. Bunu kabul etmeyen belediyemize baskı yapmak için, valilik makamınca hiçbir hukuki dayanağı olmayan sınır tesis işlemine başlanmıştır.?

Şu anda mahkeme kararlarıyla, sınırlarının kesinleşmesine rağmen Valilik tarafından idari bir işlem tesis edildiğini iddia eden Şener, Sıcak Çermik hakkında yapılan bu işlemin hiçbir hukuki dayanağının olmadığını savundu.

Belediye olarak Vali Canpolat hakkında, savcılığa ?görevini kötüye kullandığı? gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirten Şener, ?Hukukun herkese geçerli olduğuna inanıyorum ve bu işlemin de mutlaka geri döneceğine, geçersiz sayılacağına inanıyorum. Bu beldenin geleceğini aydınlatmak yerine, bu kısır tartışmalarla uğraşmaktan son derece üzüntü duyuyorum? diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber