Sendika temsilcisinin demeçlerine cezaya iptal kararı

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, sendika temsilcisinin, Türkiye'nin sağlık sistemindeki eksikliklere getirdiği eleştirilere verilen disiplin cezasını iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Temmuz 2021 00:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sendika temsilcisinin demeçlerine cezaya iptal kararı

İstanbul'da yaşanan olayda, bir sendika temsilcisi, "Türkiye'de diş hekimi ve hastane sayısının yetersiz olduğunu, halkın sağlık hizmetlerine erişmede sıkıntılar çektiğini, MHRS'den boş yer bulunmadığı için diş hekimi randevularının alınmadığını, en yakın randevuların 15 gün sonrasına verildiğini" belirten bir açıklama yapmıştır.

İlgili idare, 657 sayılı Kanunun 125. maddesinde yer alan "yetkili olmadığı halde basına bilgi ve demeç" vermek fiilin işlendiği gerekçesiyle Kınama cezası vermiştir. Açılan dava, idare mahkemesi, il valiliğini haklı bulmuştur. İtiraz üzerine dosyayı inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ise, sendika temsilcisinin herhangi bir idari birime ait özel bilgiye ifade etmediğini genel olarak sağlık sistemindeki sorunlara değindiğine dikkat çekerek, yapılan açıklamanın "yetkili olmadığı halde basına bilgi ve demeç" fiili kapsamına girmediğini belirtmiş ve idare mahkemesi kararını bozmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber