Doktor hatasına 57 bin YTL tazminat cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KÜÇÜK KIZIN KOLUNUN SAKAT KALMASINA NEDEN OLAN DOKTOR VE SAĞLIK BAKANLIĞI CEZAYA ÇARPTIRILDI

- SAĞLIK BAKANLIĞI VE DOKTOR, 57 BİN 500 YTL PARA CEZASI ÖDEMEYE MAHKUM OLDU

HAKAN ARSLAN

SAKARYA (İHA) - Adapazarı'nda 6 yaşındaki İlayda Engin'e yanlış tedavi yaparak sakat kalmasına neden olduğu için mahkemece 2 ay 6 gün hapis cezasına çarptırılan ortopedi doktoru A.G. ile Sağlık Bakanlığı toplam 57 bin 500 YTL para cezası ödemeye mahkum edildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü görevli Deniz Engin'in Atatürk İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi kızı İlayda Engin 4 yıl önce televizyon sehpasından düşünce kolu kırıldı. Toyotasa Travmatoloji İlkyardım Hastanesi'ne götürülen İlayda'yı burada ortopedi doktoru A.G. muayene etti. Küçük kızın kolunu tam sargı yapan A.G. çocuğu daha sonra evine yolladı. Ancak ağrıları bir türlü dinmeyen küçük kız, kolunda morarmalar başlaması üzerine ailesi tarafından İzmit Araştırma Hastanesine götürüldü. Burada yapılan

kontroller sonrasında ise küçük kızın kolunun kangren olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine 7 yılda 4 kez ameliyat edilen ve Anadolu Sağlık Merkezi'nde bacağından alınan kas ve damarların koluna nakledilmesiyle kolu kesilmekten kurtarılan İlayda'nın ailesi doktor aleyhine Sakarya Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Davada bilirkişi olarak görev yapan doktorların yüzde 45'inin iş göremez raporu verdiği küçük kızı sakat bıraktığı için yargılanan doktor A.G. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından 8'de 6 kusurlu bulundu. "Meslekte ve sanatta acemilik, talimat ve emirlere aykırı

şekilde dikkatsizlik, tedbirsizlik ve mesleki özensizlik nedeni ile tedavide gerekli özeni göstermeyerek düzeltilemeyecek şekilde yaralanmaya sebebiyet verdiği" gerekçesiyle 2 ay 6 gün hapis ve 275 YTL para cezasına çarptırılan A.G.'nin cezası, 2003 yılında da aynı suçtan yargılanıp hapis cezası alması ve bu cezanın da tecil edilmesi üzerine ertelenmedi.

Engin ailesinin doktor A.G. ve Sağlık Bakanlığı aleyhine Sakarya 1. İdare Mahkemesi'nde açtığı toplam 80 bin YTL'lik tazminat davası da karara çıktı. Mahkeme, Bakanlık ve Doktor Ali Görgülü'yü 37 bin 500 YTL maddi, 20 bin YTL de manevi olmak üzere toplam 57 bin 500 YTL maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Toplam 57 bin 500 YTL para cezası 4 yıllık yasal faizlerle birlikte 80 bin YTL'yi buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber