Diyanet, spor kulübü kurdu; imamlar sahaya iniyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, spor kulübü kurdu. Diyanet Spor Kulübü Derneği adıyla faaliyet gösterecek kulübün kısa adı DİS. Kulübün renkleri ise 'mavi, yeşil ve beyaz'dan oluşuyor.

Başkanlığını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er'in yürüteceği kulübün kuruluş amacı 'çağdaş spor anlayışını ve ahlakını yaygınlaştırmak' olarak açıklandı. Diyanet'in halihazırda çeşitli branşlarda amatör olarak mücadele eden takımları bulunuyor. Diyanet Spor Kulübü, federasyonu bulunan spor dallarında faaliyet gösterecek. Kulüp, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yeterli standartlarda sporcu bulunmaması durumunda yerli ve yabancı transfer de yapabilecek. Diyanet'in bu girişimi 'imamlar yeşil sahalara iniyor', 'Ronaldo'yu Diyanet getirecek' gibi esprilere de yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesindeki spor organizasyonlarını tek çatı altında topluyor. Böylece spor alanındaki çalışmaların daha profesyonel olarak yürütülmesi sağlanacak. Spora yeteneği olan din adamları kulüp çatısı altına alınarak kabiliyetlerini geliştirebilmelerine imkan verilecek. Kulüp, bu amaçla her türlü sportif müsabakaları düzenleyebilecek. Ayrıca Diyanet'in taşra teşkilatında çalışan ve sportif kabiliyetleri bulunan din görevlileri ile memurların merkezde istihdamı sağlanacak. İsa Yazar,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber