5 yılda 51 kez yurt dışına çıktı, 400 bin YTL harcırah alacak

Haber Giriş : 06 Ocak 2008 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, 5 yıllık görevi süresince 51 kez yurt dışına çıktı. Meksika'dan Çin'e kadar birçok ülkeyi gezdi, 400 bin YTL harcırah aldı.

Görevi devlet kuruluşlarının gelir-giderleri ile mallarını TBMM adına denetlemek olan Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, 5 yıl süresince 51 kez yurt dışı gezisine çıktı. Damar, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Güney Afrika, Hindistan ve Filipinler gibi 32 ülkeyi gezdi. Toplam 400 bin YTL harcırah alan Damar, gezilerden 19'una eşi Arife Damar'ı, 1'ine ise kızı Serap Damar'ı da götürdü.

***

Seyyah Başkan

Sayıştay Başkanı Damar, 5 yıllık görevi süresince 51 kez yurt dışına çıktı. Damar, bunun için 400 bin YTL harcırah alırken, gezilerden 19'una eşi ve kızını da götürdü....

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sayıştay yönetimiyle ilgili bazı iddialara ilişkin" soru önergesine, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil yanıt verdi. Pakdil'in, Kılıçdaroğlu'nun Sayıştay Başkanı'nın gezilerine ilişkin sorularına verdiği yanıtlar ise Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın 5 yıllık görevi süresince yaptığı seyahatlere ilişkin veriler ortaya koydu.

FİLİPİNLER, ÇİN, HİNDİSTAN

Buna göre Damar, 5 yıllık görevi süresince 51 kez yurt dışına çıktı. Damar, bazıları 2 ve 3 kez olmak üzere ABD, Avrupa ülkeleri, Meksika, Filipinler, Güney Afrika Cumhuriyeti, Çin, Kuveyt, Hindistan gibi 32 ayrı ülkeye gitti. Sayıştay Başkanı, yurt dışı gezileri nedeniyle 5 yılda 400 bin YTL harcırah alırken, bu gezilerden 19'una eşi Arife Damar birine ise kızı Serap'ı da götürdü.

135 DAVA AÇILDI...

Sayıştay'ın yurt dışı gezilerinin gerekçelerini, gittiği ülkelerin Sayıştayları'nı ziyaret ile Dünya Sayıştayları Birliği'nin (INTOSAI) toplantıları oluşturdu. Bu arada Nevzat Pakdil, önergeye verdiği yanıtta Sayıştay Başkanlığı'nın işlem ve eylemleri hakkında 135 dava açıldığını da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber