İran doğalgazı tamamen kesti, Enerji Bakanı Güler Başbakan'dan yardım istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İran, Türkiye'ye verdiği doğalgazı tamamen kestiğini açıkladı.

İran Fars Haber Ajansı'nın haberine göre İran, Türkiye'ye sattığı doğalgaz miktarını, 1 Ocak'ta Türkmenistan'ın kendisine sattığı doğalgazı kesmesi ve soğuk hava koşulları nedeniyle yaklaşık yüzde 75 azaltarak minimum seviye olan günlük 4-5 milyon metreküpe indirmişti.


İran doğalgazı tamamen kesti

Son iki yıldır her kış yaşanan manzara verilen sözlere rağmen tekrarlandı ve İran Türkiye'ye verdiği gazı tamamen kesti. Rusya'nın gönderdiği gazda da azalma oldu. BOTAŞ yönetimi açığı kapatmaya çalışıyor.

Kurban Bayramı'ndan bu yana Türkiye'ye verdiği gazı azaltan İran yapılan görüşmelere rağmen geri adım atmadı ve bugün itibarıyla gazı tamamen kesti. Bu durum doğalgaz anlaşması için bir haftadır İran'da bulunan Enerji Bakanlığı Müsteşarı Başkanlığı'ndaki heyete rağmen yaşandı.

BOTAŞ yönetimi kritik bir toplantı yapıyor. Silivri doğalgaz deposunun açığı kapatmaya ne kadar yettiği konusunda net bir cevap yok.

İran geçen yıllarda da kış aylarında Türkiye'ye verdiği gazı kesmişti. Ancak gaz deposu olmadığı için açık Rusya'dan karşılanmaya çalışılmıştı. Sıkıntının konutlara yansımaması için de BOTAŞ otoprodüktör tesisleri ve organize sanayi bölgelerine verdiği gazı bir süre kesmişti.

RUS GAZINDA DA AZALMA VAR

Enerji Bakanı Hilmi Güler de dün yaptığı açıklamada, 10 günden bu yana aşırı soğuklar nedeniyle İran'dan gelen gazda önemli miktarda azalma olduğunu, Rusya'nın Ukrayna üzerinden verdiği gazda da düşüşler yaşandığını söyledi.

GÜLER, ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Güler, İranlı bakan ve müsteşarla konuyu görüştüklerini belirterek, ?Artık konuyu devreye girerek Rus Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'la görüşmesi için sayın Başbakanımıza ileteceğim? diye konuştu.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber