Şahin, torpil yapmak isteyen hakim ve savcıları uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Son eylemler terör örgütünün son çırpınışlarıdır. Yeter ki biz akıllı hareket edelim. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozma niyetli davranışlara prim vermeyelim" dedi.

Şahin, Adalet Bakanlığı ek binasında düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılını değerlendirdi ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında bilgi

verdi.

Açıklamalarının ardından soruları da yanıtlayan Şahin, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda yapılan değişiklikle adayların mülakatla alınması konusunda objektifliğin nasıl sağlanacağının sorulması üzerine, düzenlemeyle sistemin gelişi güzel olmaktan rasyonel, objektif hale getirildiğini belirtti.

Mülakat komisyonundaki üyelerin sayısının 7'ye çıkarıldığını anımsatan Şahin, komisyon üyelerinin bugüne kadar objektif davrandıklarını, bundan sonra da objektif davranacaklarını söyledi. Adaylara da seslenen Şahin, adayların sadece kendilerine ve yeteneklerine güvenmelerini isteyerek, kimseye haksızlık yapılmayacağını belirtti. Şahin, "Yeteneklerinize güvenin. Hiçbir aracıyı devreye sokmaya yeltenmeyin. Bir takım kişilerden mektuplar getirerek bu sınavlarda başarıya ulaşabileceğinizi düşünmeyin. Böyle yaptığınız takdirde bu aleyhinize olacaktır. Daha hakim ve savcılık gibi şerefli bir mesleğe girmeden aracı koyarsanız, siyasileri devreye sokarsanız... Artık bu yeni dönemde bu sizin aleyhinize olacaktır" dedi.

KANADOĞLU'NA YANIT

Şahin, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesiyle ilgili Onursal Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Emekli arkadaşlarımız emekliliklerinin tadını çıkarsınlar. Türkiye emin ellerdedir. Yasama, yargı ve yürütme açısından bu böyledir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber