Postaneden 30 dakikada kitap servisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA Merkez Postanesi, İl Halk Kütüphanesi'yle işbirliğine giderek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için ?Kültür hizmeti' adı altında, müşterilerine ücretsiz kitap servisine başladı.

Postane görevlileri, kendilerine telefonla ulaşan Muğlalılara istedikleri kitabı halk kütüphanesinden temin ederek 30 dakikada ulaştırıyor.

Muğla Merkez Postanesi, okuyucularına ücretsiz kitap servisi hizmeti vermeye başladı. Postane görevlileri, kendilerini telefonla arayanların istediği kitapları halk kütüphanesinden temin ederek, ev ve işyerlerine kadar ücretsiz ulaştırıp, ?Kütüphane Materyalini Kullanıcıya Teslim Makbuzu' karşılığında teslim ediyor. Hizmet bununla da kalmıyor. İade zamanı geldiğinde, kitabı alıp, tekrar kütüphaneye götürüyor.

Merkez Postanesi Müdürü Halit Taşpınar, toplumda okuma alışkanlığının giderek azaldığını belirterek, ?Amacımız, tükenmekte olan okuma alışkanlığını tekrar geri kazandırmak. Kütüphane alışkanlığı olmayan bir toplumuz. Kütüphaneyi, vatandaşlarımızın ayağına kadar hiçbir ücret almadan götürüyoruz. Bu hizmetimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın, 214 01 56 nolu telefondan bize ulaşıp, istedikleri kitabın adını ve adreslerini vermeleri yeterli. İstenilen kitap, 30 dakikada ellerinde oluyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber