CHP'li İnce: YÖK'te kadrolaşma başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, YÖK Başkanvekili İsa Eşme'nin imza yetkisini kaldırması, Başkanın değişmesinden sonra YÖK'te ve üniversitelerde başlatılan kadrolaşma harekatının bir parçası mıdır?" diye sordu.

İnce, Bakan Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Özcan'ın, Mısır'a 27 Aralık 2007'de gittiği, 31 Aralık 2007'de döndüğü iddiasının doğru olup olmadığını öğrenmek istedi.

"Eğer doğru ise YÖK Başkanının Mısır'a gitme sebebi nedir? Resmi temaslarda bulunmak amacıyla mı gitmiştir?" diye soran İnce, Özcan'ın Mısır'da bulunduğu süre içinde YÖK Başkanlığına kimin vekalet ettiğini de sordu.

İnce, önergesinde, "YÖK Başkanı Özcan'ın, YÖK Başkanvekili Eşme'nin imza yetkisini kaldırması, Başkanın değişmesinden sonra YÖK'te ve üniversitelerde başlatılan kadrolaşma harekatının bir parçası mıdır?" sorusunu yöneltti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, Başbakanlık Teftiş Kurulunun, "Neorecormon" ilacıyla ilgili hazırladığı raporun gereği olarak, ilgili firma ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında açılması gereken hukuk ve ceza davalarının neden açılmadığını öğrenmek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber