Diyarbakır Bombacısı yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'daki bombalı saldırının failinin yakalandığı bildirildi. Yakalanan teröristin uzun süre Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında eğitim aldığı kaydedildi.

Diyarabakır'da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı bombalı saldırının zanlısı yakalandı. Bombacı uzun süre K.Irak'taki terör örgütü kamplarında eğitim almış.

Diyarabakır'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 68 kişinin yaralandığı bombalı saldırının failinin yakalandığı bildirildi. Yakalanan teröristin uzun süre Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında eğitim aldığı kaydedildi.

Diyarbakır'da 3 Ocak'ta askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen 6 kişinin ölümü, 67 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı olayının failinin yakalandığı bildirildi. 3 Ocak günü Diyarbakır Mimar Sinan Caddesi'nde askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bir kişi yakalandı. Adının güvenlik gerekçesiyle gizli tutulduğu bildirilen zanlı, Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlının Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında uzun süre eğitim aldığı ve daha sonra Türkiye'ye gelerek saldırıyı gerçekleştirdiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında yeni gözaltılar olabileceği belirtilirken, olayla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağı ifade edildi. Diyarbakır Mimar Sinan Caddesi'nde askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 6 kişi ölmüş, 67 kişi de yaralanmıştı. Patlamaya olaydan sonra yapılan incelemelerde uzaktan patlatılan LPG'li 1994 model araçtaki yaklaşık 40 kilogram A-4'ün neden olduğu belirlenmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber