Şehidin ikizinden üç komutana suç duyurusu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlıca baskınında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın kardeşi, Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, Bölük Komutanı Yüzbaşı Gürkan Işıl ve operasyonda yer alan Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu'ndan şikâyetçi oldu.

Dağlıca baskını ve arkasından yaşanan hukuki süreç kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, baskında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın kardeşi Celalettin Gürdal'ın çarpıcı iddialarını 'Dağlıca'daki Üç Komutana Suç Duyurusu' başlıklı yazısına taşıdı.

3 Aralık 2007'de Antalya Kemer Başsavcılığı'na dilekçeyle başvuran Gürdal, 8 ere ilave olarak Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, Bölük Komutanı Yüzbaşı Gürkan Işıl ve operasyonda yer alan Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu'ndan şikâyetçi oldu. Olayı içine sindiremediğini belirten Celalettin Gürdal, kardeşinin silah arkadaşlarıyla tek tek görüşüp olayın izini sürmüş. Genelkurmay'da bir albayın kendisine, 'Çeneni sıkı tut, bunları konuşma.' dediğini aktaran Gürdal, kardeşinin böbrek hastası olduğunu kaydetti. Kardeşinin Van Asker Hastanesi'nden rapor aldığını ve yakında emekliliğe hazırlandığını belirten Gürdal, dilekçesinde şu görüşlere yer veriyor: "Dağlıca'da görev yapan Topçu Kurmay Yarbay Onur Dirik ve Yüzbaşı Gürkan Işıl'dan görevlerini suistimal ettikleri, kardeşime hasta olmasına rağmen bu operasyonda görev verdikleri için ve 8 'vatan haini'nin geçmiş istihbaratlarını araştırmadıkları, ellerine silah verip önemli görevlerde bulundurdukları için şikâyetçiyim... Bu operasyonda yer alan Piyade Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu'ndan, operasyonda bulunmasına rağmen operasyon bitene kadar mevzisinde yattığı ve hiçbir şekilde olaya müdahale etmediği için şikayetçiyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber