Akranları ders başı yaptı onlar öğretmen bekliyor

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Ilıca ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Atlıkonak köyünde öğrenciler yeni eğitim ve öğrenim dönemi başlamasına rağmen ders başı yapamadı.

25 ve 28 Mart'ta meydana gelen depremlerde köyde bulunan birleştirilmiş sınıflı okul binası hariç bütün konut ve ahırlar yıkılmıştı. Çadırda aileleriyle birlikte kalan depremzede 25 öğrenciden biri olan Emine, 5. sınıfa geçmişti. 3 yıl sonra ilköğretim okulunu bitirip liseye, ardından da hayalini kurduğu hemşirelik yüksekokuluna gidecekti. Bu hayallerle yola çıkan Emine, sınıf arkadaşı Hatice ve bir alt sınıfta okuyan Serhat okul bahçesine vardı. Okulun kapısına asma bir kilit vurulmuştu. Gözleri Özlem öğretmeni aradı. Bir saat kadar taş duvarlarla çevrili bahçede oynayan öğrenciler, "Öğretmenimiz belki yarın gelir." düşüncesiyle çadırlarının yolunu tuttu. Atlıkonak köyündeki öğrenciler, ertesi gün de hüzünlüydü. Öğretmen yine gelmemişti. Okullarının açılmamasına tepki gösteren Emine "Akşam çadırda televizyon seyrederken, yeni eğitim ve öğrenim dönemine sorunsuz başlandığına dair haberler vardı. Ama bizim öğretmenimiz yok." dedi.

Ahmet Cinisli, öğretmen gelmediği için çocuklarını 2 gündür okula gönderememenin üzüntüsünü yaşıyor. Cinisli, üzüntüsünü, "Çocuklarımı okutmak istiyorum, ancak okul kapalı. Böyle mi Avrupa standartlarını yakalayacağız?" sözleriyle dile getiriyor. Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ahmet Er, konuya ilişkin kesin bir bilgiye sahip olmadığını, araştırma yapacağını söyledi. Ilıca Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise, Atlıkonak köyüne tayin edilen Mollaçavuş köyü öğretmeninin valiliğe dilekçe vererek eski görev yerinde kalmak istediğini, talebinin kabul edildiğini bildirdi. Erkayıran, köye vekil öğretmen atanacağını ifade etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber