Kalp yaşını bul, hastalık riskini öğren

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Becel Kalbini Sev' kampanyasının öne çıkan özelliği, 'kalp yaşı hesaplama yöntemi'.

İnternet üzerinden www.kalpyasi.com adresine girenler, buradaki ankete katılarak kalp yaşlarını öğrenebiliyor.

Ankete katılanlar biyolojik yaşlarına kıyasla kalp yaşlarını bularak kalp hastalığı riskini görebiliyor.

'Kalp yaşı hesaplama yöntemi'nin, insanların bireysel risk faktörlerini, kalp ve damar hastalığı bakımından değerlendirmelerine olanak tanıdığını belirten Becel Ürün Müdürü Banu Salor Duyuldu sözlerine şöyle devam etti:

"Asla çok erken ya da çok geç değil"

"Sağlıklı şekilde yaşlanmak, kalbimize özen göstermemize bağlı. Sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturabilmek için asla çok erken ya da çok geç değildir. İlk atılması gereken adım ise kalbimizin kaç yaşında olduğunu bulmaktır. Kalp yaşı kavramı da kalplerinin sağlığını korumaları için insanlara güç veren bir motivasyon aracı olarak tasarlanmıştır".

Medica İleri Tanı Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Haşmet Pamuk ise 'kalp yaşı hesaplama yöntemi'nin dünyaca ünlü Framingham Enstitüsü kalp ve damar hastalıkları risk fonksiyonlarının Boston Üniversitesi araştırmacıları tarafından uyarlanmış halini esas aldığını belirtti.

"Çok hassas olmalısınız"

Kampanya elçisi Demet Akbağ da, medya toplantısında 'kalp yaşı'nı açıkladı ve kalp sağlığı konusunda gösterilmesi gereken hassasiyete dikkat çekti.

Dünyadaki her üç ölümden birinin nedeni olan kalp hastalığı, her yıl 17,5 milyon insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor. Türkiye'de ise 2.8 milyon koroner kalp hastası bulunuyor ve her yıl 90 bin kişi koroner kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber