Meslek liseliler okurken üretiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Endüstri meslek liselerinde okuyan öğrenciler, haftanın belirli günlerinde üretim yaparak kazanç sağlıyor.

Kamu ve özel kurum ve kuruluşlardan gelen dolap, masa, sandalye, sıra, demir doğrama gibi siparişleri imal eden öğrenciler, aylık 100 ile 200 YTL arasında kazanıyor. Böyle okullardan biri de Manisa Endüstri Meslek Lisesi.

Geçen yıl üretimden yaklaşık 200 bin YTL ciro yapan okul, satıştan elde edilen 22 bin YTL kârı döner sermayeye ve öğrencilere aktarmış. 2 bin 300 öğrencisi bulunan Manisa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Şimşek, öğrencilerin hem öğrenim gördüklerini hem de okul atölyesinde üretim yaparak ekonomilerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Öncelikli hedefin öğrenimi tamamlamak olduğunu vurgulayan Müdür Şimşek, "Eğitimin yanısıra mesleki eğitimlerinin de gelişmesi için okul atölyelerinde üretime katılıyorlar. Okulumuzda başta devlet kurumları olmak üzere birçok yere dolap, masa, sandalye, sıra, demir doğrama işleri yapılıyor. Öğrenciler, branşlarına göre öğretmenleri gözetiminde tam zamanlı, yarı zamanlı ve bazen de fazla mesaiye kalarak üretime katılıyor" dedi.

Okurken mesleklerini icra eden öğrencilerden, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayiciler de memnun. Mezun olmalarını dört gözle bekleyen sanayiciler, öğrencileri diplomalarını alır almaz çalıştırmaya başlıyor. Her yıl 600 öğrencinin mezun olduğunu bildiren Müdür Hüseyin Şimşek, hepsinin de iş bulduğunu belirtiyor. Sanayi sektöründeki işletmecilerin okulalarına büyük ilgi gösterdiğini aktaran Şimşek, "Sanayiciler, öğrenci alabilmek için okulumuza her türlü yardımı yapıyor. Mesela Olgun Çelik firması, bir bilgisayar laboratuarı kurdu" şeklinde konuştu. Olgun Çelik AŞ Genel Müdür Yardımcısı Lütfi Balık da, "Fabrikamızda yetişmiş elemana çok ihtiyaç var. Bu yüzden meslek liselerine önem veriyoruz. Buradaki öğrencilerin çok iyi yetişmesi için gerekli altyapıyı sağlamaya da hazırız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber