Sağlık çalışanlarından eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Adem Bulat, sağlık çalışanlarının, ''taşeron, sözleşmeli, kadrolu statü ayrımına son verilmesi, adil ve güvenceli iş olanaklarına kavuşturulması'' için eylem ve etkinliklerine devam edeceklerini söyledi.

Ankara'daki çeşitli hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi başhekimlik binası ve AÜ Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Poliklinikler binası önünde toplandılar.

''Hasta, hastane kapısında ölecek'', ''Sağlıkta tasarruf ölüm demektir'' sloganları atan ve ''ek ödememe dokunma'', ''iş güvenceme dokunma'' yazılı pankartlar açan göstericiler, dekanlık binasına yürüdüler. Sağlık çalışanlarına yol boyunca vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdiler.

SES Ankara Şube Başkanı Bulat, Cebeci Hastanesi başhekimlik binası önünde yaptığı açıklamada, hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm arayışına girmek amacıyla yaklaşık 2 haftadır çeşitli eylem ve etkinlikler yaptıklarını anımsattı.

Bu eylemler sonrasında hastane yetkilileri ile görüştüklerini belirten Bulat, şöyle konuştu:

''Yetkililerin, problemlerin Senato'da görüşüleceği ve görüşmelerde bizim yanımızda olacaklarını belirtmeleri üzerine eylemlerimize son vermiştik. Ancak hala bir gelişme olmadı. Biz de sesimizi duyurmak için eylemlerimizi aralıksız sürdürme kararı aldık. Sağlık çalışanları, taşeron, sözleşmeli, kadrolu statü ayrımına son verilmesi, adil ve güvenceli iş olanaklarına kavuşturulması için eylem ve etkiniliklerine devam edecekler.''

AÜ Tıp Fakültesi dekanlık binası önünde basın açıklaması yapan SES İş yeri Temsilcileri Meclisi üyesi Eylem Aslan da geçen yıl ''Sağlıkta Dönüşüm'' adı altında AK Parti Hükümeti tarafından uygulanan politikalarla sağlık alanının tahrip edildiğini ileri sürdü.

SES Denetleme Kurulu Üyesi İbrahim Kara da 12 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de, Türkiye'nin çeşitli illerinde sözleşmeli olarak görev yapan sağlık çalışanlarının, Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelerek, iş güvencesi ve eşit ücret talebi ile eylem yapacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber