Hükümetle memurların zam pazarlığı bugün başlıyor

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları, bugün hükümetle toplu görüşme masasına oturacak. 4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası uyarınca, 11 işkolunda yetkili memur sendikaları ile yetkili konfederasyon, bugün hükümetle toplu görüşmelerini gerçekleştirecek.

Hükümetin enflasyon hedefini aşmamak için yüzde 8 sınırını korumaya çalışacağı belirtilirken memur temsilcileri bu oranı kabul etmemeye kararlı. Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, toplu iş görüşmelerinde hükümetin zam taleplerinin karşılanması yolunda gerekli adımı atmaması durumunda, tepkilerinin önceki yıllara göre çok daha sert olacağını belirtti. Doğruyol, bu yıl hükümetten memurlara yüzde 29.7 zam uygulamasını ve en düşük memur maaşının 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 870 milyon liraya çekilmesini talep ettiklerini bildirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da yüzde 17 zam talep ettiklerini, ''Guiness Rekorlar Kitabı'na girecek'' 200 bin liralık kira yardımının 115 milyon liraya çıkarılmasını istediklerini açıkladı.

BASK Genel Başkanı Resul Akay ise toplu görüşmenin tarafı konfederasyonların, masaya oturmadan önce kendi aralarında ortak strateji belirlemeleri gerektiğini belirterek toplu görüşmeler sona erinceye kadar yetkili konfederasyonları önkoşulsuz destekleyeceklerini kaydetti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber