Geçici iş göremezlik ödenekleri, PTT'den de alınabilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçici iş göremez ödeneğini almak için vatandaşların kuyrukta bekleme çilesine son vereceklerini belirterek, "1 milyon 800 bin işlemin kuyruklarına son veriyoruz. Vatandaşlarımız PTTBank'tan diledikleri zaman geçici iş göremezlik ödeneklerini alacaklar. Herhangi bir sıkıntıya düşmeden bu sorunlarını çözecekler" dedi.

PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında "Geçici İş Göremezlik Protokolü" imzalandı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nda düzenlenen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural katıldı. Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, siyasetin bir çözüm sanatı olduğunu ifade ederek, AK Parti hükümeti döneminde de birçok sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Söz konusu protokolle 1.5 milyon vatandaşın çileli yaşamına son vereceklerini ifade eden Bakan Çelik, karnelerin onaylanması ve geçici iş göremezlik ödeneklerinin ödenmesi sırasında kuyrukların çok dramatik sahneler olduğunu dile getirdi. Yeni yılla birlikte 4.5 milyon sosyal sigortalar mensubu emeklisinin karne kuyruğu çilesine de son verdiklerini kaydeden Çelik, Bağ-Kur mensuplarının emeklilik işlemlerinde vergi dairelerinde yaşadıkları yığılmaları da önlediklerini söyledi. Çelik, "1 milyon 800 bin işlemin kuyruklarına son veriyoruz.

Vatandaşlarımız PTTBank'tan diledikleri zaman geçici iş göremezlik ödeneklerini alacaklar. Herhangi bir sıkıntıya düşmeden bu sorunlarını çözecekler. Amaç sorun çözmektir. Sorun çözemiyorsanız bu koltuklarda oturmak bir işgaldir" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında, sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirildiğini belirterek, çalışanların bir sorunu daha çözmek ve yaşam kalitesini artırmak için geçici iş göremezlik ödeneklerini bundan sonra PTT şubelerinden alabileceklerini söyledi. Yıldırım, "Ülkemizin dört bir yanına yayılmış 3 bin 144 noktadaki PTT işyerlerinden, o civarda çalışan tüm sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki emekçilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, Bağ-Kur mensuplarımız bu hizmetten

yararlanacaklar" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni bir oluşum olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, hükümetin sosyal güvenlikte sınıflandırmayı ortadan kaldırdığını söyledi. Türkiye'nin bir değişim yaşadığını dile getiren Bakan Yıldırım, "Kamu kuruluşları hep eleştirilirdi, şimdi ise E'leştiriliyor. Teknolojinin bütün imkanlarından yararlanılıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Bakan Yıldırım, Sosyal Sigortalar Kurumu sigortalılarının geçici iş göremezlik ödenekleri ile emzirme yardımı paralarının PTT şubelerinden ödenmesini sağlayacak protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber