Her yıl 3 bin 700 çocukta kanser bekleniyor

Haber Giriş : 09 Ocak 2008 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kantar, her yıl 18 yaş altı 3 bin 700 çocukta kanser beklendiğini söyledi.

ANKA'ya yaptığı açıklamada kanserin genetik özelliğine dikkat çeken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kantar, çocukta görülen kanser riskinde, ebeveynin sigara alışkanlığının da önemli olduğunu kaydetti.

-?ANNE HAMİLE KALMADAN 3 AY ÖNCESİNDE ÇOCUK İÇİN KANSER RİSKİ BAŞLIYOR?-

Kanser riskinin anne karnında başladığını belirten Kantar, "Hatta anne hamile kalmadan 3 ay öncesinde bebek için kanser riski başlar ve hamilelik boyunca devam eder? dedi. Bu nedenle bebeğin olduğu kadar annenin de beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kantar, özellikle A, C ve E vitaminlerini içeren besinlerin birçok kanser türü, özellikle de lösemi riskini düşürdüğünü ifade etti. Kantar ayrıca, bebeğin özellikle 2 yaşına kadar aldığı besinlerin ileride kansere yakalanma riski açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

-"YÜKSEK GERİLİM HATLARI VE BÖCEK İLAÇLARINA DİKKAT"-

Kesin bir kanıt bulunmamakla beraber kansere yakalanmamak için özellikle yüksek gerilim hattına sahip yerlerden ve elektro manyetik alanlardan uzak durulmasını tavsiye eden Doç. Dr. Kantar, böcek ilaçları gibi kimyasal ilaçlara maruz kalınmasının da kanseri tetikleyeceğini söyledi.

Yaş ilerledikçe kansere yakalanma riskinin arttığını belirten Mehmet Kantar, ?Dört kilonun üstünde doğan bebeklerde, böcek ilaçları temasları, düzensiz beslenme, gebelikte kahve, sigara, alkol kullanımı kansere yakalanma riskini arttırıyor. Ayrıca sağlıklı beslenerek gelecek yıllara yatırım yapmış oluyorsunuz. İnsanın en önemli varlığı sağlığıdır? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber