İşte Diyarbakır bombacısı!

Haber Giriş : 09 Ocak 2008 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 6 kişinin öldüğü saldırının ardından yakalanan bombacı terör örgütü PKK mensubu Erdal Polat'ın şok itirafları.

Erdal Polat, polise verdiği ifadede, bombalı saldırıyı ince ayrıntılarına kadar anlattı. Erdal Polat ifadesinde askeri aracın yanmasını izledikten sonra ambulansların gelmesiyle olay yerinden yürüyerek uzaklaşıp Bağlar semtindeki evine gittiğini anlattı.

3 ay önce Kuzey Irak'tan gelmiş

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan örgüt mensubu Erdal Polat'ın eylemi düzenlemek amacıyla Kuzey Irak'taki PKK kampından 3 ay önce Diyarbakır'a gelmiş.

Keşif yapıp bomba yüklü aracı olay yerine getirdi

PKK'lı Erdal Polat eylemi gerçekleştirmeden 3 gün önce dışarı çıktığı ve olay yerine geldiği belirlendi. PKK'lı Erdal Polat'ın bombalı saldırı öncesi profesyonelce bir eğitim aldığı belirtilirken, olay yerine bomba yüklü aracı öğlen saatlerinde getirdiği ve daha sonra ayrıldığı tespit edildi.

Parkta patlamayı izledi

Saldırıyı gerçekleştirmeden önce olay yerini görecek şekilde Şemse Alak parkın içinde bekleyen PKK'lı Erdal Polat, askerleri taşıyan servis otobüsünü beklemeye başladı. Servis otobüsünü görebileceği bir yerde duran Polat, daha sonra uzaktan kumandaya basarak saldırıyı gerçekleştirdi.

Hiçbir şey olmamış gibi evine gitti

Askeri aracın yanmasını izledikten sonra ambulansların gelmesiyle olay yerinden yürüyerek uzaklaşıp Bağlar semtindeki evine gittiğini anlattı.

8 kişinin sorgusu sürüyor

Polisin sıkı bir takibi sonucu yapılan operasyon sonucunda Bağlar beldesinde 3 ay gizlendiği evde yakalanan PKK mensubu Erdal Polat ile birlikte evde bulunan Ayhan Turgut, Fırat Altan ile bombacının yakınları Meryem, Leyla, Murat, Fuat ve Kadri Polat gözaltına alındı. Bombacı ile birlikte 8 kişinin sorgusu devam ediyor.

Bombacı sorguda ağladı

ANKARA(ANKA)-Diyarbakır'da 6 kişinin ölümü 67 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı aracı yerleştiren Erdal P.'nin polisteki sorgusunda zaman zaman ağladığı öğrenildi. Araç sahibi Z.K. tarafından teşhis edilmesinin ardından itiraf eden zanlının sorguda, ölenlere ilişkin polislerin yaptığı değerlendirmeler karşısında ağladığı kaydedildi.

Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nde saldırıya ilişkin 8 kişinin sorgulaması devam ederken, operasyona ve ifadelere ilişkin bilgiler de yavaş yavaş netleşti. Bomba yerleştirdiği Lada marka aracı Z.K.'dan alan Erdal P.'nin yanısıra gözaltında olanların satışa aracılık eden ve telefonla görüştüğü kişiler olduğu bildirildi.

Aracı sahte kimlikle alan Erdal P.'nin kullandığı telefonu, pazarlık yaptığı kişinin telefonundan belirleyen istihbaratçılar, aynı numaranın en son baz istasyondan sinyal aldığı yeri belirledikten sonra operasyonu başlattığı öğrenildi.

6 yıl önce de PKK'nın propagandasını yapma suçundan cezaevinde yattığı öğrenilen zanlının, ardından da illegal yollarla Kuzey Irak'a gidip patlayıcı eğitimi aldığı da belirlendi.

23 yaşındaki Erdal P. polisteki ifadesinde askeri servis aracına ilişkin kendisine verilen bilgi ve güzergaha göre yerleştirdiğini anlatırken, "Bu serviste sınır ötesinde düzenlenen operasyonlara katılan pilotların olduğunu bilgisi üzerine hareket ettik. Devegeçidi'ndeki 16. Mekanize Tugay'nın yanında bulunan Pirinçlik Havaalanı'nda bulunan servislerin pilotları taşıdığını duyduk. Pirinçlik'teki askerleri lojmanlara taşıyan bu servis otobüsüydü hedefimiz" dedi.

Bu arada bombanın öldürdüğü 5 gencin, olay yerinin ve cenazelerin basına yansıyan fotoğraflarını zanlı Erdal P.'ye gösteren polislerin, "Bak bu insanların ve ailelerinin hayatını ve geleceklerini aldın. Bu insanların acısını yüzlerinde görebiliyor musun. Ağlayan çocuğu görüyor musun? Onu babasız bırakmaya ne hakkın vardı?" soruları üzerine ağladığı ve "Benim amacım bu insanlara zarar vermek değildi. Sınır ötesi operasyonların durdurulması için bir gözdağı vermek için yaptık. Bu kadar büyük bir patlama olacağını tahmin etmemiştim" dedi.

Emniyet yetkilileri, Erdal P.'nin yer göstermesinin yapıldığı belirtirken, gözaltındaki 8 kişinin ek süre alınmadığı takdirde yarın(perşembe) Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi

İHA - ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber