''Haydi kızlar okula'' diye çağrılan Mardinli öğrenciler, ne öğretmen buldu, ne de sınıf

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı sorunlu başladı. Okullarda sıra ve masa bulamayan öğrenciler, evlerine geri dönmek zorunda kalırken, yetkililerden öğretmen yerine sıra istediler.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde eğitim, bu yıl da sancılı başladı. Nusaybin Lisesi'nde okuyan binlerce öğrenci, eğitim ve öğretimin başlaması ile ders başı yapmak için oturacak sıra, masa, sınıf ve öğretmen bulamayınca, evlerine geri dönmek zorunda kaldılar. Eğitim için geldikleri okulda boş sınıflarla karşılaşan öğrenciler, dertlerini anlatacak idareci bulamadılar. Hicran Öz adlı öğrenci, eğitim yerine çile çektiklerini ifade ederek, "Yetkililerimiz 'Haydi Kızlar Okula' diye kampanya açıyorlar, ama biz okula geliyoruz, okulda ne öğretmen ne sıra ne masa ne sınıf hiçbir şey yok. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya dâvet ediyorum" şeklinde konuştu.

Nusaybin Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Baloz ise, eğitimdeki sıkıntıları nasıl aşacaklarını bilmediklerini belirterek, "10 yıllık Nusaybin Lisesi'nin eski binası 800 öğrenci için yapıldığından, iki bin 300 öğrenciyi kaldıracak kapasitede değil. Yıllardan beri geçici çözümler bulmaya çalışılıyor. Geçen sene öğrencilerimizi imam hatip lisesine göndermiştik. Bu sene de kız meslek lisesi için yeni yapılan ek binaya gönderdik. Orada da sıra, masa ve öğretmen açığı olduğu için binlerce öğrencimiz dışarıda kaldı. Biz eğitim için geçici değil, kalıcı çözüm istiyoruz. Milli Eğitim Bakanımız yarın Mardin'e geliyor. Onu Nusaybin'e davet ediyoruz. Gelsin, önce halimizi görsün, sonra diğer yerlere gitsin. Biz Güneydoğulular ve Nusaybinliler olarak okumak, eğitim almak istiyoruz" dedi.
Öğrenciler yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmaları gerektiğini ifade ederek, "Eğitim için geldiğimiz okulda, boş sınıflarla karşılaştık. Ne bir sıra ne bir masa ne de öğretmen olmadan okulu eğitime açmışlar. Biz Ulu Önder Atatürk'ün bile resminin olmadığı okulda eğitim yapmak istemiyoruz" şeklinde konuştular.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber