Unakıtan: Çağdaş bir gelir vergisi yasası hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, çağdaş zamana daha uygun olan, güzel bir gelir vergisi kanunu hazırlandığını belirterek, "Bu kanunla vergiyi tabana yaymayı, daha adaletli, basit ve anlaşılır hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Bakan Unakıtan, kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda Vergi Konseyi başkanlığında Kayıtlı Ekonomiye Geçiş Platformunun kurulduğunu belirterek, yakın zamanda bu konseyin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çalışmalar hakkında sunum yaptığını söyledi.

Şubat ayı içinde Başbakan Erdoğan başkanlığında Kayıtlı Ekonomiye Geçiş Platformunun bir toplantı yapacağını ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:

"Bu konseyde alınan kararları, Başbakan Erdoğan açıklayacak. Kayıtlı ekonomiye geçiş Türkiye için çok önemli. AB'ye tam üyelik müzakerelerini yürüten bir ülkeyiz. Kayıtlı ekonomiye geçişi sağlayamadan hiç bir işimizi halledemeyiz. Bunu artık bir devlet politikası haline getirmemiz lazım. Sadece Maliye Bakanlığı ile değil, bütün Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleriyle bu çalışmalara katkıda bulunmak gerekiyor. Bu konuda büyük mesafeler alındı. Bundan sonra daha hızlı ve güzel neticeler alacağımızı tahmin ediyorum."

"Gelir vergisi değişiyor"

Unakıtan, gelir vergisi düzenleme çalışmalarının Maliye Bakanlığı ve Vergi Konseyi tarafından hazırlandığını belirterek, "Yeni düzenlemeler için şu anda Maliye Bakanlığı ve Vergi Konseyi gece, gündüz çalışıyor. Nasıl kurumlar vergisini değiştirdiysek, sıfırdan gelir vergisini de değiştiriyoruz. Türkiye'deki bu kanunlar 50 yıla aşkın kanunlardır. Şimdi çağdaş, zamana daha uygun olan güzel bir gelir vergisi kanunu hazırlanıyor. Bu kanunla vergiyi tabana yaymayı, daha adaletli, basit ve anlaşılır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bunu da Mart sonuna kadar TBMM'ye getirmeyi düşünüyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber