Eğitim-Sen'in kapatılma istemine ret

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen hakkında, tüzüğünde yer alan ?anadilde eğitim ? maddesi nedeniyle açılan dava sona erdi. Eğitim-Sen'in kapatılması istemi mahkeme heyetince reddedildi.

Eğitim-Sen avukatları, son yasal düzenlemeler ile anadilde yayın ve eğitimin anayasaya girdiğini belirterek, davanın hukuki değil siyasi boyutu olduğunu öne sürmüştü.

Ankara 2 No'lu İş Mahkemesi'ndeki davaya aralarında DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı Sami Evren'in de bulunduğu Eğitim-Sen hakkında, tüzüğünde yer alan ?Sendika, toplumun tüm bireylerinin kendi anadillerinde eğitim görmesini ve kültürlerini geliştirmesini savunur? maddesi nedeniyle kapatma davası açılmıştı.

Mahkeme heyeti, davanın sendika yöneticilerine değil, sendika tüzel kişiliğine açılması gerektiğini kabul ederek maddenin tüzükten çıkarılması için sendikaya 60 gün süre tanımıştı.

Bu karara itiraz eden Eğitim-Sen avukatları, son yasal düzenlemeler ile anadilde yayın ve eğitimin anayasaya girdiğini belirterek, davanın hukuki değil siyasi boyutu olduğunu öne sürdü. Bugün görülen davada mahkeme heyeti, Eğitim-Sen'in kapatılması istemini reddetti.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber