Su taşımaktan okula gidemiyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'a bağlı Danalı köyünün kızları, su taşımaktan okula gidemiyor. Köy okulunda okuyan 150 öğrencinin bu durumdan etkilendiğini belirten köylüler, çocukların bazı ihtiyaçlarını gidermek için eve kadar geldiklerini söylüyor.

Batman'a 5 kilometre uzaklıktaki Danalı köyü sakinleri su sorunlarını çözemiyor. 21. yüzyılda hala ilkel metotlarla kuyulardan elle su taşımak zorunda kalan köy sakinleri, su sorunun çözülmesini istiyor.

Uzun bir aradan sonra yol sorununun çözüldüğünü belirten köy sakinleri, ancak köyü suya kavuşturma amacıyla yapılan tüm sondaj çalışmalarının olumsuz sonuçlandığını ifade ediyor. Köy çevresindeki kuyulardan motorla camiye su çekilen köyde, kadınlar günde sadece iki kez gelen su başında sıra kapmak için önceden gelip saatlerce akmayan çeşmenin önünde beklemek zorunda kalıyor.

Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan tahlil sonuçlarına göre, kuyu sularının sağlıksız olduğunun anlaşıldığını belirten köylüler, içme suyunun büyük bir kısmını köy dışında bulunan kuyudan sağlıyor.

Köy içinde bulunan eski üç kuyudan iplere bağlı tenekelerle hala su çektiklerini belirten kadınlar, vakitlerinin büyük bir kısmını su taşımakla geçirmekten şikayetçi. Kuyu sularının içilmediğini belirten kadınlar, "Kuyular çok eski dönemden kalma. Derinlikleri çok fazla, 6-7 metre derinliğinde olan kuyular var. Çocukların düşme tehlikesine karşı üstlerini açık bırakamıyoruz. Her su taşımada aç kapa çok zor oluyor" diyor.

Su taşımaktan ders çalışmadıklarından yakınan kız öğrenciler ise bir çok kızın bu nedenle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber