5 kilometre yarıçaplı alandaki kablosuz internet kullanıcılarını dolandıracaktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 20:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Nişantaşı hacker'dan ucuz kurtuldu

Banka müşterilerini virüslü programlarla dolandıran Sadun Özkaya'nın Nişantaşı'ndaki tüm kablosuz internet kullanıcılarının hesaplarını dolandırmak üzere Almanya'dan anten sipariş ettiği belirlendi

ERDAL KILINÇ İstanbul

İstanbul'da, banka müşterilerinin maillerine gönderdiği virüslü programlarla 3.5 milyon YTL'lik vurgun yaparak lüks bir yaşam süren "Criptos" lakaplı Sadun Özkaya'nın, Nişantaşı'nda kiralayacağı bir evin balkonuna kurmak üzere Almanya'dan özel bir anten siparişi verdiği ve bu sayede evin 5 kilometre yarıçapındaki tüm "kablosuz internet" kullanıcıların hesaplarını dolandıracağı ortaya çıktı. Antenin evrakın eksik olması nedeniyle gümrükte takıldığı belirlendi.

Emniyet'teki resmi ifadesinde suçlamaları kabul etmezken polislerle yaptığı sohbette samimi itiraflarda bulunan Özkaya, şunları anlattı:

'Nasıl yakaladınız?'

"Bütün önlemleri almıştım. Beni nasıl yakaladığınızı anlayamadım. Hatta Almanya'dan 5 kilometre yarıçaplı alanda kablosuz anten siparişi verdim. Ancak gümrükte takıldı. Anteni alabilseydim Nişantaşı'nda kiralayacağım evin balkonuna anteni kurarak 5 kilometre yarıçaplı alandaki kablosuzlarla bağlanacaktım. Burada oturan kişilerin maillerine virüs gönderecek ve banka hesaplarını hackleyecektim."

Polis yetkilileri, kablosuz internete girerek dolandırıcılık yapan hacker'ların bulunmasının çok zor olduğunu ama imkânsız olmadığını, tespit için uzun zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Özkaya ile birlikte 3 kişi tutuklanırken, baba Haldun Özkaya'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi serbest kaldı.


Hacker, İsrail'e kaçmak üzereyken yakalandı

İstanbul'da 2 bin 500 kişinin banka hesabını kopyalayıp 3 milyon 500 bin YTL'lik bir vurgun yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, sevk edildiği mahkemece tutuklanan 'Criptos "lakablı Sadun Özkaya'nın İsrail'e kaçmak üzereyken yakalandığı ortaya çıktı. 2006'da aynı suçtan tutuklanan Özkaya'nın cezaevinden çıktıktan sonra tekrar kart kopyalama işine devam ettiği ve yakalanmamak için de şebekesine internet üzerinden verdiği talimatları kriptolu olarak yaptığı tespit edildi. Özkaya'nın gözaltına alındığı Emniyet'te polise ilk sorusunun "Beni nasıl yakaladınız" olduğu öğrenildi.

İKİ İNTERNET SİTESİ

Zanlının hesabını kopyaladığı 2 bin 500 kişinin arasında 150 polisin de bulunduğu, gözaltına alınan sevgilerine de kendisini ihracatçı olarak tanıttığı öğrenildi. 'Criptos'un, banka hesaplarından boşalttığı 3 milyon 500 bin YTL'yi bulmak için polisin yoğun çabası devam ediyor. Emniyet ifadesinde susma hakkını kullanan Bilgisayar Programcılığı mezunu Özkaya'nın iki sitesinin olduğu belirtildi. Özkaya'nın eğlence sitesi adı altında kurduğu bu siteler üzerinden kart kopyalama işini gerçekleştirdiği de polis tarafından tespit edilirken, yakalanmasının sırrının ise kullandığı uydu telefonda saklı olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber