Kanla boyanan bayrak'a inceleme

Haber Giriş : 13 Ocak 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Büyükanıt'ın önceki gün basına gösterdiği ?lise öğrencilerinin kanla yaptığı bayrak' tartışma yarattı

KIrŞehİr'de bir grup lise öğrencisinin kendi kanlarıyla çizdiği Türk Bayrağı'nı Genelkurmay'a göndermeleri ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın da bunu ?Biz böyle büyük bir milletiz? diyerek onaylaması tartışma yarattı. Kırşehir Valiliği konuyu incelemeye aldı.

Taraf gazetesinin haberine göre Kırşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kaya, kendilerinin de valiliğin de konuyu incelemeye aldığın belirterek şunları söyledi: ?Biz derhal konuya el attık ve soruşturduk. Şimdi elimizde bununla ilgili rapor var. Öğrenciler bu işi okul dışında yapmışlar. Her iki okulun müdürü de dinlendi. Her iki idarecimize de bundan neden üst yönetimin bilgisi olmadığı soruldu. Müdürlerimizin ikisi de bu olaydan kendilerinin de haberleri olmadığını söyledi. Sayın valimiz Ankara'da ama konuyla ilgili bilgisi var.?

Yönlendiren var mı?

Kaya, ?Öğrencilerin ifadesine başvuruldu mu?? sorusu üzerine de ?Henüz değil. Ancak sadece iki okul değil, başka okullardan da çocuklar varmış. Ama sadece çocukların kendi kararları mı yoksa onları yönlendiren olmuş mu, bu önem kazanır. Tüm bunlar hafta başından itibaren netleşir? dedi.

'Ölümün yüceltilmesi'

BASKIN ORAN: Böyle kanatma hadiseleri ileride farklı fikirden olanların vücutlarını kanatmalarına dönüşecektir. Genelkurmay başkanı böyle şeylere sevineceğine üzülse daha iyi eder. Askerlerin görevi kan çıkartmak değil kan çıkmasını önlemektir.

ADNAN AKÇAY (ODTÜ Sosyoloji Bölümü) Kanı kanla temizleyemezsin, kana davetiye çıkartısın. Kanın savaşın yüceltilmesi, ölümün yüceltilmesi. Akıl almıyor.

Taraf

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber