Sibirya soğukları Doğu Anadolu'da etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2008 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini göstermeye devam ediyor. Bölge genelinde en soğuk gece sıfırın altında 31 derece ile Kars'ta yaşandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava etkili olmaya devam ediyor.

Gelecek haftaya kadar bölge genelinde kar yağışı beklenmediğini ifade eden yetkililer, gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının Kars'ta -31, Erzurum'da -29, Iğdır'da -21, Ardahan'da -29 ve Erzincan'da -18 derece olduğunu bildirdiler.

Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da -11, Kars'ta -12, Erzincan'da -5, Iğdır'da -6 ve Ardahan'da -15 derece olduğu belirtildi.

Yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının ise Erzurum'da 6, Erzincan'da 4, Iğdır'da 2 ve Ardahan'da 18 santimetre olarak ölçüldüğünü kaydettiler.

Bölge genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceğini dile getiren yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber