Yazıcıoğlu: Okullarda terör dersi okutulmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2008 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, terörün önlenmesine yönelik caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini belirterek, bu konuda bütün okullarda törer dersi okutulmasını önerdi.

Koruyucu hekimlik gibi insanların teröre bulaşmaması açısından okullarda terör derslerinin okutulmasının önemsenmesini isteyen BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, "Terörün tahribatının bütün insanlarımıza öğretilmesi, sergiler açılması, ekonomik, sosyal olarak oluşturduğu tahribatın insanlarımıza doğru anlatılması gerekiyor. Terörün önlenmesine yönelik caydırıcı tedbirler almak için bütün okullarımızda terör derslerinin okutulması, terörden koruyucu mücadele oluşturacaktır" diye konuştu. Yazıcıoğlu, derslerde, bugüne kadar teröre harcadığı parayla neler yapabileceğinin anlatılması gerektiğini vurguladı.

Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın kongresine katılmak için İzmir'e gelen Muhsin Yazıcıoğlu, partililerle sabah kahvaltısı yaptı, basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının büyük bölümü terör örgütüne yönelik eleştiri ve terörle mücadele konusuna ayıran Yazıcıoğlu, "Terör Türkiye'nin hala bir numaralı sorunudur" dedi.

Teröre Kürt sorunu olarak ad koymanın başta Kürtlere, sonra da bütün ülkeye ihanet olacağının altını çizen Yazıcıoğlu, Kürt sorunu kavramının, Kürtlerin sorun gibi anlaşılmasına neden olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu, şöyle dedi:

"Kürt vatandaşlarımızın bir etnik unsur olarak aypayrı sorunlara sahipmiş, dolasıyısıyla onlara özgü bir çözüm yolu aranması gerekiyormuş gibi bir imaj oluşturmaktadır. Sorunu etnik olarak koyarsanız, çözümü de etnik olarak bulmak zorunda kalırsınız. Terör bütün ülkenin ortak sorunudur. Mutlak anlamda çözülmeledir. Terörle mücadelede başarılı olmak, Kürdüyle, Türkmeniyle hepimizi rahatlatacak ve geleceğe güvenli bakmamızı sağlayacaktır."

Caydırıcı olması için terör suçlarının idam kapsamı içine alınması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, terörle mücadelenin özel bir yasasının olması gerektiğini açıkladı.

Yazıcoğlu, teörristle mücadelenin düzenli ordularla yapılmaması gerektiğinin da altını çizdi. Yazıcıoğlu, teröristle mücadelenin mutlak anlamda çok iyi yetiştirilmiş, devletin istihbarat kaynaklarıyla tam bir uyum içinde hareket eden, uluslararası hukuku, insan hakların bilen, karar verme, uygulama yetki ve yeteneğine sahip özel timlerle bu mücadelenin yapılması gerektiğini vurguladı. Terörün asimetrik bir savaş olduğunun iddia eden Yazıcıoğlu, "Terör düzensiz bir harptir. Bu uluslararası güçlerin, özellikle düzenli ordularla cephe savaşlarında yapamadıklarını, aynı sonuçları elde etmek için ortaya çıkarttıkları bir savaş yöntemidir. Cephe savaşlarının pahalıya mal olduğu, insan kaybına sebep olduğu ve uluslarası hukuk karşısında zaman zaman zora soktuğu için uluslararası sermaye, kendisinin yapması gereken mücedeleyi maşa bularak, paçavra bularak yapmaktadır. PKK uluslararası güç merkezlerinin, emperyalist odakların kullanmış olduğu bir paçavradır. İhtiyaç duyduğu yere, benzine bulayarak attığı, ateşe verdiği, kontrollü istikrarsızlık oluşturduğu ve istikrarsızlıktan yararlanarak ülkelere müdahele etme aracı olarak kullandığı bir aracı unsurdur. PKK'da bunlardan birisidir" diye konuştu.

"Gizli çalışan, küçük timler halinde organiza olumuş olan terör unsanlarına karşı düzenli orduları sevketmenin doğru bir yöntem değil" diyen Yazıcıoğlu, yeraltında oluşturulmuşbir mağarada, sığınaklarda, barınaklarda yaşayan terör örgütünün üzerine yanaşık eğitimden geçmiş binlerce askeri göndermek yöntemi yanlıştır. Üst düzeyde yatiştirilmiş, subay kadorsunda olan, her türlü yetkiye sahip, karar verme yeteneği olan bir takım timlarin sınır ve sınır ötesinde bu mücadeleyi sürdürmesi, emniyet, özel phareket timlerinin bunları yapması doğru olur. Siyasi irade bunların arkasında olduğu müddetçe sonuç alınır. Neredeyse takip edilecek, etkisiz hale getireceksiniz. Sonuçları nereye varıyorsa" şeklinde konuştu.

Terör örgütünün paraya sahip olmadan bu mücadeleyi sürdüremeyeceğinin kaydeden Yazıcıoğlu, terör örgütünün en önemli gücünün para olduğunu aktardı. Örgütün para kaynağını kaçakçılık, uyuşturucu olmak üzere uluslarararası güçlerden alınan doğrudan para desteği olarak ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: "İsviçre bankalarında bugün PKK terör örgütünün çok ciddi gizli hesapları var. Bu hesaplardan zaman zaman çekerek kara para aklama operasyonu yapmaktalar. Geçen yıl İsviçre'den kıymetli taşlarla Belçika'ya girdiler ve orada kıymetli taş koleksiyonu ile para aklarken yakalandılar. Fransa'da haraç toplarken yakalandılar. İkisinde de serbest bırakıldılar. Türkiye zamanında bu örgütü uluslararası hukuk standartlarına uygun olarak terör örgütü ilan etmedi ve kabul ettirmedi. Bütün para hareketlerine el konulması gerekirdi."

Tek milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çok iş yaptıklarını anlatan Yazıcıoğlu, verdiği kanun değişikliklerini, yaptığı icraatları anlattı. Toplantıya BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Alperen Ocakları Genel Başkanı Nejat Sümbül, Alperen Ocakları İzmir İl Başkanı Ercan Sayan ve partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber