Çocukların kanlarıyla bayrak yapmasına MHP'den de tepki var

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir'de Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği kanla yapılmış bayrak, tartışmalara neden oldu.

* MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır: "Türkiye bölgede lider ülke olma iddiasında ise kan üzerinden konuşmak bize yakışmaz. Yirmi beş yıllık terör belası Türkiye'de maalesef kanla büyüyen bir nesil yaratttı. Keşke terör olmasa, çocuklarımız kanla bayrak yapacaklarına gül resmi çizseler."

* Siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtazer Türköne: "Medeni bir toplumda, ileri, çağdaş bir toplumda kan ve kan üzerinden yapılan edebiyat hiçbir zaman yüceltilmez. Emre Aköz'ün önceki günkü yazısındaki görüşlere aynen katılıyorum."

* Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel: "Çocukların aklına bunun gelmesi, toplumsal akıl sağlığımızın vahim bir noktada olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan Genelkurmay Başkanı'nın 'Türk milleti işte budur' değerlendirmesi bir medeniyet kaybıdır. Türk milletinin varlığı kan dökerek gerçekleşecekse medeni devletler arasında yer almayı talep etme hakkımız yoktur."


CHP'li vekiller: Abartmayın

CHP İstanbul Milletvekili Profesör Necla Arat: "Çocuklarımızı böyle bir tepkiye, canlarını ve kanlarını verebileceklerini gösterme düşüncesine iten birikim, 20-30 yıldır yaşanan terördür."

* CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe: "Çocukların yaptığını abartmamak gerekiyor. Gençler milli iradeyi göstermiştir. İçlerinde yaşadıklarını dışa yansıtmışlardır. Yanlış bir şey değil."


Promosyon malzemesi oldu

MİLLİYETÇİ çizgideki bir gazete öğrencilerin parmak ucundan aldıkları kanla boyadığı bayrağı ve fotoğraflarını poster olarak verecek. Gazete dünkü duyurusunda "Genelkurmay'a gönderilen Türk bayrağını Türkiye'ye armağan ediyoruz. Gurur posterinin ön yüzünde kanla yapılan Türk bayrağı olacak. Arka yüzünde, alınlarından öpülecek örnek gençler yer alacak" ifadesini kullandı.


Valilik: Öğrenciye soruşturma yok

KIRŞEHİR Valisi Lütfullah Bilgin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kaya'nın "İnceleme başlattık. Valinin bilgisi var" sözleriyle ilgili "Bu açıklamayı yapan arkadaş ile konuşacağım. Neden böyle açıklama yapmış bilmiyorum" dedi. Bilgin "Büyükanıt'ın sözleri Türk milletinin sözleridir" diye konuştu. Öğrencilerin yaptığını, "gurur verici" bulan Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa "Aslında çok doğal bir davranış... Büyük bir milletin evlatlarıyız. Her genç böyle şeyler yapabilir" dedi. Ayrıksa, Kaya'nın soruşturma başlatıldığı sözleriyle ilgili de "Arkadaşımızın, 'Konuyu inceleyeceğiz' sözleri 'soruşturma açıldı' olarak anlaşılmış olabilir" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber