Memurlara şark öncesinde 'uyum' desteği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hükümet, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak memurların adaptasyon sıkıntısı çekmesini önlemek amacıyla 'uyum' dersleri verilmesi ve uygulamanın yaygınlaştırılması için harekete geçti. Tüm kurumları kapsaması kararlaştırılan uygulama çerçevesinde şark görevi yapacak olan tüm memurlar 'uyum' dersinden geçirilecek.

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapacak memurlara bölgeye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla ilginç bir uygulama başlattı. 'Çevreye Uyum Seminerleri' adı altında düzenlenen kurslar, sivil memurlardan, güvenlik personeline kadar bölgede görev yapacak tüm çalışanlara yönelik olarak verilmeye başlandı. Memurların, bölge halkıyla kaynaşması için planlanan 'uyum derslerinde', doğudaki günlük yaşayış ve gelenek-göreneklere kadar pek çok konu ele alınıyor.

Başbakanlık tarafından organize edilen 'Çevreye Uyum Seminerleri'ni, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı düzenledi. Bakanlık, bölgeye atanan tüm öğretmenleri, il müdürlüklerinde seminere aldı. Bölgenin öğretmen açığını önemli oranda kapatan Milli Eğitim Bakanlığı, 2007 yılı içerisinde atadığı 45 binin üzerinde öğretmenin büyük bölümünü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı uyum seminerleri, diğer bakanlıklar arasında da yaygınlaşmaya başladı. Başbakanlık'a iletilen raporlara göre, bölgede önemli oranda sivil ve güvenlik personeli bulunan İçişleri Bakanlığı da bölgedeki memurlarına 'uyum dersleri' vermeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın da bu çerçevede kurslar düzenlemeye başladığı öğrenildi.

Hükümetin, tüm bakanlık personeline yaygınlaştırma kararı aldığı 'Çevreye Uyum Seminerleri'ne katılan memurlar, bölgeye yeni atanan görevlilerden oluşuyor. Akademisyenlerin de katıldığı kurslarda, bölge ve bölge insanıyla ilgili pek çok konuda bilgilendirme yapılıyor. Memurlar, bölgenin etnik yapısı, dini inanışlar, kullanılan dil ve lehçeler, gelenek görenekler ve yiyecek kültürü gibi konularda bilgilendiriliyor. Seminerler konusunda bilgi veren Başbakanlık yetkilileri, "Buradaki amaç, bölgede görev alacak olan memurların ve devlet personelinin, halkı daha yakından tanımasına olanak sağlamak. Bu sağlandığı taktirde memurlarımızla halkımızın diyaloğu daha kolay ve daha yapıcı olur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber